Bouw & Reno

4 DIY-klussen die je al maanden uitstelt: begin er vandaag nog aan!

‘Uitstelgedrag’, zelfs de ferventste klusser bezondigt zich er wel eens aan, niet? Die loszittende plank die maar blijft kraken telkens je erover loopt, of die ene afgebladerde muur in de woonkamer die je blijft aanstaren: het zijn echte doorns in je oog, maar om de een of andere reden lukt het je niet om er wat aan te doen? Dan bieden wij je dé oplossing. Hier zijn 4 DIY-klussen die je maar blijft uitstellen … tot vandaag! Want vandaag is de dag dat je eindelijk de koe bij de hoorns vat, dankzij onze tips.

1) Leg je krakende vloer het zwijgen op

Niets zo charmant als een krakende plankenvloer, juist? Ook als je je huisgenoten de stuipen op het lijf jaagt telkens je ’s nachts naar het toilet moet? Maak jezelf niet langer blaasjes wijs en maak komaf met krakende vloeren. Het vergt helemaal niet veel werk!

Vloeren gaan kraken nadat de planken zich hebben kunnen ‘zetten’ en ontstaan door wrijving. De moeilijkheid zit ‘m in het vinden van de precieze locatie van de krakende plank. Het beste stap je je vloer zorgvuldig af en daar waar het het hardste kraakt, sla je een nagel door de plank zodat die opnieuw stevig op zijn plaats zit. Probleem opgelost!

2) Herschilder afbladerende muren

Nog één van die lastige DIY-klussen die je héél lang uitstelt. Bladert de verf hier en daar van je muren? Tijd voor een extra likje verf, natuurlijk! Het vervelende aan schilderen is het voorbereidingswerk – randen afplakken, plastic afdekfolie op de grond leggen, schuren … – daarom is het een goed idee om hiervoor een weekend uit te kiezen. Je zult blij zijn als het werkje achter de rug is en het resultaat geeft je woning een flinke opkikker.


3) Herstel scheuren in je oprit

Ben je het beu om elke dag opnieuw geconfronteerd te worden met die lelijke scheur in je oprit? Dan wordt het tijd om het beton te herstellen! Begin met de barst vrij te maken met een stofzuiger of borstel. Daarna ga je pas aan de slag met je betonvulmiddel. Zorg ervoor dat alles mooi is bedekt en strijk het overtollige middel af met een doek.

Meer details over dit eenvoudige DIY-werkje lees je hier.

4) Herstel gaten in de muur

Vijzen en spijkers kunnen grote gaten achterlaten in je muur. Of is het pleisterwerk her en der losgekomen? Dan wordt het tijd om wat oplapwerk te verrichten. Het duurt helemaal niet zo lang en het resultaat is geweldig. Al wat je nodig hebt, zijn opvulmiddel en een plamuurmes. De rest lees je hier.

10/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een douchebak op maat van jouw badkamer
Volgende artikel
Je eigen regenton maken: eenvoudiger dan je denkt!