Batibouw 2020: professionele dagen uit, specifieke vakbeurzen in

Batibouw 2020 vindt plaats van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart: dat is twee dagen korter dan normaal. Hoe dat komt? De twee professionele dagen zijn geschrapt. Maar geen zorgen, vakmensen hoeven niet te vrezen: de professionele dagen zijn vervangen door specifieke vakbeurzen. Zowel particulieren als professionals vinden dus nog steeds heel wat inspiratie en informatie op de grootste bouwbeurs van België! Benieuwd naar hoe het dit jaar in z’n werk gaat? Lees dan snel verder!

Reden van verandering

Dat Batibouw helemaal vernieuwd is, dat is wel duidelijk. Zo is het grondplan hertekend en is er volop ingezet op digitalisering, onder andere met een eigen app. Op die manier probeert de organisatie Batibouw toegankelijker te maken, je bezoek te veraangenamen en natuurlijk ook meer geïnteresseerden te trekken.

drukke Batibouwstand
Batibouw toegankelijk maken voor iedereen: dat was een van de doelen voor 2020.

Vakbeurzen voor professionelen

Maar de grootste verandering is ongetwijfeld de afschaffing van de professionele dagen. Die dagen waren gereserveerd voor professionele bezoekers uit de (ver)bouw- en interieursector. Kunnen die dan nu niet op Batibouw terecht? Natuurlijk wel! In plaats van twee volledige dagen waarop professionals de kans krijgen alle nodige informatie te vergaren, worden er nu specifieke vakbeurzen georganiseerd.

mensen zitten samen aan tafels voor advies
Particulieren én professionals kunnen op Batibouw terecht voor heel wat inspiratie en informatie.

Elke beurs gaat dus over een specifiek vak. Zo kunnen professionals perfect kiezen naar welke beurs ze gaan, afhankelijk van hun eigen specialisatie. Deze beurzen staan alvast op de planning:

  • Woensdag 4 maart: FINISHING. Vakbeurs voor afwerking.
  • Woensdag 4 maart: PROBUILD. Vakbeurs voor ruwbouw, daken en profielen.
  • Vrijdag 6 maart: INSTALLPRO. Vakbeurs voor installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit.

Gelijktijdig met die beurzen zal ook de beurs BUILD-IT plaatsvinden. Dat is een vakbeurs voor informatie- en communicatietechnologie. BUILD-IT is daarbij het eerste ICT-evenement georganiseerd tijdens een bouwbeurs. Vergeet zeker niet van deze primeur te genieten!

Batibouw 2020 is er voor iedereen

Het is duidelijk: Batibouw is de professionals zeker niet vergeten. Zowel vakmannen als particulieren kunnen op Batibouw terecht en vinden er zonder twijfel alle informatie en inspiratie die ze nodig hebben. Op welke dag(en) ben jij op de beurs te vinden?

16/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Garage bouwen zonder vergunning: dit zijn de voorwaarden
Volgende artikel
Unieke woonaccessoires: 4 originele tips voor een gezellig interieur