Landelijke keuken met een lokaal tintje: 1-0 België!

Keukenrenovatie te Grobbendonk

Ateliers Verbist

Intro

Voor de renovatie van deze kook- en eetruimte trok Ateliers Verbist alle registers open. In hun eigen atelier te Grobbendonk vervaardigden ze dit staaltje houten maatwerk. Gecombineerd met keukenbladen uit blauwe hardsteen werd het een op en top Belgische realisatie. Ontdek hoe deze landelijke keuken de gezelligste plek in huis werd!

Laat je inspireren door deze keukenmake-over!

Landelijk meets industrieel

Dat een industriële dampkamp helemaal geen stijlbreuk hoeft te betekenen in een landelijke keuken, bewijst deze realisatie. Ateliers Verbist voorzag een omkadering in MDF en gaf die een donkere accentkleur. Zo past de dampkap perfect in het geheel. Geen doorn in het oog dus, maar een echte esthetische meerwaarde! Zag je trouwens het sierlijke patroon dat in het hout werd gefreesd? Het zit ‘m in de details!

Had jij de dampkap al opgemerkt? Ateliers Verbist werkte die subtiel weg dankzij een MDF-omkadering in een donkere accentkleur.

Een nieuwe eettafel en fornuis … of toch niet?

En de eettafel? Die is verbazingwekkend genoeg niet nieuw. De eigenaars beschikten reeds over de oude, eiken planken. Die heeft Ateliers Verbist behandeld en afgewerkt met een mooie patine. Ateliers Verbist zorgde ook voor een bijpassend onderstel in hout. De hele constructie klikt in elkaar met pen-en-gatverbinding voor een naadloos, maar oersterk resultaat

Naast het eiken tafelblad hadden de eigenaars ook het fornuis al voorhanden. Dit exemplaar, dat uit grootmoeders tijd lijkt te stammen, werd naadloos verwerkt onder de dampkamp!

Keukenkastjes met unieke houtstructuur

Geen landelijke keuken zonder… juist ja: die rustieke look van hout! De keukenkasten zijn vervaardigd uit massief eik. De tekening van het hout, de schakeringen, het reliëf, de groeven… al die elementen bezorgen deze keuken haar unieke karakter.

Weetje: ook de samenstelling van de keuken is uniek. Die is immers 100% op maat gemaakt: elke keukenkast werd perfect afgestemd op deze specifieke ruimte. Wat je betaalt voor dit soort maatwerk? Reken op zo’n €15.000 à €20.000. Een maatkeuken kost dus niet veel meer dan een keuken met standaardafmetingen, maar je benut wel elke vierkante centimeter!

Elk detail van de houtstructuur komt volledig tot zijn recht in de fineren keukenkasten.

Een ander voordeel van maatwerk? Je kasten krijgen een unieke look! Zo zijn in deze keuken sommige kasten opengelaten, en dat om een heel eenvoudige reden: de tofste keukenbenodigdheden staan mooi uitgestald! Denk aan een bloemetje in je favoriete vaas, leuke kruidenpotjes of een waardevol souvenir. Extra decoratiemateriaal zonder aan kook- of eetruimte te verliezen: check!

Dankzij de maatkasten wordt elke centimeter benut!

De blikvanger: kookeiland met Belgische blauwe hardsteen

Dé blikvanger van deze landelijke keuken? Het prachtige kookeiland! Met enkel een geïntegreerde spoelbak is er genoeg ruimte om te koken én te eten: extra barkrukjes maken van dit kookeiland de ideale ontbijtspot!

En dat prachtige keukenblad? Vervaardigd uit Belgische blauwe hardsteen! Ateliers Verbist werkt graag met dit materiaal omwille van het onderhoudsgemak. Het enige wat je moet doen, is het keukenblad insmeren met lijnolie. Dat heb je ongetwijfeld al in huis: je hoeft dus niet naar de winkel te hollen voor een duur, gespecialiseerd product!

Blauwe hardsteen in combinatie met fineren keukenkasten van Ateliers Verbist: op en top Belgisch!

Dankzij de lijnolie is je keukenblad voldoende beschermd. Een beetje morsen is dan niet erg; je veegt de vlek simpelweg af! Toch een hardnekkige vlek? Dan hoef je het blad alleen maar een beetje op te schuren en te behandelen met een nieuwe laag lijnolie. Makkelijk, toch?!

Fotoalbum

Partner worden?

Ben je een professional en wil je ook één van je projecten in de spotlight zetten? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contacteer ons

Meer publicaties van Ateliers Verbist