Renovatie landelijke woning bewaart balans tussen authenticiteit en luxe

Kijk binnen in warme woning te Olen

AP/ART

Intro

AP/ART transformeerde deze woning in het landelijke Olen om tot een warm nest waar licht en luxe centraal staan. De eerder gesloten ruimtes werden met elkaar verbonden door een aantal constructieve ingrepen. Ontdek hier hoe AP/ART de balans tussen authentieke elementen en modern comfort hebben weten te bewaren.

“Transparantie stond bovenaan ons lijstje vanaf de eerste krijtlijn in het ontwerp. Samen met AP/ART streefden we naar het vinden van een evenwicht tussen de bestaande waardevolle en de nieuwe eigentijdse landelijke materialen. Voor ons voelt het nu echt aan als thuiskomen in een oase van rust “

Klant aan het woord

Karaktervolle keuken met lichte én donkere accenten

Functioneel meets esthetisch

In de hele woning is er gewerkt met lichte accenten om zoveel mogelijk openheid te creëren. Die accenten zijn aangevuld met donker gebeitst eiken maatwerk, wat je ook duidelijk terugvindt in de maatkasten en kookeiland van de keuken. Dat geeft het hele interieur meer body en contrast. In de keuken zien we daarbovenop ook nog eens het zachte maar karakteristieke natuursteen als werkblad. Dankzij de ingenieus verborgen werkplekken en opslagruimtes is deze leefruimte de ideale mix tussen functioneel en esthetiek.

Keuken, eetkamer en woonkamer als één geheel

Eenheid als uitgangspunt

Wat de eigenaars erg belangrijk vonden? Dat de keuken, de eetkamer en de woonkamer duidelijk één groot geheel vormen. Daar heeft AP/ART op twee manieren voor gezorgd:

  1. Het kleurenpalet en de materiaalkeuze zijn op elkaar afgestemd.
  2. De elementen van de ene ruimte zijn doorgetrokken naar de andere.

Een mooi voorbeeld zijn de fauteuil en de piano: die werden geïntegreerd in het keukengedeelte.

De piano en de fauteuil werden in de keuken geïntegreerd.

Kleurenpalet herhalen in de badkamer

Tijdloze elegantie meets comfort

Ook de badkamer kreeg een volledige make-over. Zo werd die voorzien in alle hedendaags comfort. Het strakke verwarmingselement, de ingebouwde kast en de inbouwkranen maken er een modern geheel van.

Daarnaast vinden we in de badkamer ook het kleurenpalet van de leefruimtes terug. Dat versterkt het eenheidsgevoel. Dankzij de donkere accenten in het kraan- en maatwerk, die contrasteren met de witte badkamermeubels en het witte verwarmingselement, krijgt de badkamer een gevoel van tijdloze elegantie.

De mix van kleuren en materialen zorgt voor een tijdloze elegantie.

Binnen en buiten worden één

Ook outdoor betrekken

Om de uitstraling echt helemaal compleet te maken, sluit de tuin mooi aan bij het leefgedeelte. De reeds bestaande erker aan de achtergevel kreeg er een deel bij. In de eetkamer werden de bestaande ramen dan weer vervangen door grote glaspartijen, waardoor het natuurlijk licht optimaal kan binnenvallen en je zelfs binnen een buitengevoel krijgt. Die extra lichtinval doet de leefruimtes groter lijken. Het eindresultaat: een ingetogen gevoel van luxe en comfort.

De eetkamer en keuken kregen grote glaspartijen, waardoor het gevoel van openheid alleen maar versterkt.

Fotoalbum