Stijlvolle uitbouw met strakke steellook en aanpalende pergola

Woninguitbreiding in Sint-Job-In-'t-Goor

Stijlvolle uitbouw met strakke steellook en aanpalende pergola

ADR Construct

ADR Construct

Intro

Dankzij deze stijlvolle uitbouw met een strakke steel look genieten de bewoners van deze woning van een extra ruime eetkamer met zicht op de tuin. Maar er is meer: ze kregen er ook meteen een gezellige en warme pergola bij die perfect bij het geheel past. Ontdek in dit artikel hoe inspiratieguru ADR Construct dit project tot een goed einde bracht.

Uitbouw en pergola als harmonieus geheel

De bewoners van deze woning in Sint-Job-In-‘t-Goor wilden hun interieur vergroten, waardoor hun woning achteraan uitgebreid moest worden. Het probleem: ze hadden al een overdekt terras, en die luxe wilden ze niet opgeven. ADR Construct kwam met de ideale oplossing: een uitbouw met aanpalende pergola. Zo genieten de bewoners van the best of both worlds: extra woonoppervlakte binnen en nog steeds een overkapping buiten. Ze waren dan ook meteen enthousiast.

ADR Construct schoot meteen in actie. Eerst en vooral hebben de dakrand van de woning, het plat dak van de uitbouw en het dak van de pergola allemaal dezelfde hoogte. Op die manier krijg je een stijlvolle nieuwe constructie die perfect aansluit op de woning. Bovendien kon de keuken zo eenvoudig worden uitgebreid met een gezellige eetkamer die uitkijkt op de ruime tuin.

Wat de uitstraling van de constructie betreft, koos ADR Construct in samenspraak met de klant voor een slank aluminiumprofiel met een steel look van Reynaers Aluminium. Dat geeft een erg strakke, stijlvolle afwerking, zonder de grote kosten van echt staal. Om de harmonie met de rest van de woning te garanderen, heeft ADR Construct meteen ook de andere raam- en deurprofielen in huis aangepakt.

Had jij het al gezien? De uitbouw heeft zwarte profielen, de rest van de ramen zijn wit. Dat heeft twee redenen:

1. Dankzij het contrast tussen de zwarte en de witte profielen wordt de steel look benadrukt.

2. De witte ramen zorgen voor een zachter interieur en voor transparantie tussen interieur en exterieur.

Alle details van belang

Voor de pergola is er gekozen voor een gesloten verandadak. Op die manier genieten de bewoners ook op warme maar regenachtige dagen van hun tuin. Het dak is onderaan afgewerkt met donkere cederhouten planchetten. Dat breekt de stoere stalen uitstraling en geeft een warm en huiselijk karakter aan het geheel.

Om ook ’s avonds gezellig onder de pergola te vertoeven, installeerde ADR Construct ingebouwde plafondspots. De sierpaal met decoratieve voet biedt extra ondersteuning aan de constructie. Elk detail is hier duidelijk belangrijk.

Van de eetkamer naar buiten

Vanuit de eetkamer kun je op twee manieren naar buiten. De eerste manier is via de achtergevel. Die heeft een dubbele deur die tot 180 graden opent. Zo kan er ’s avonds gemakkelijk een fris briesje binnenwaaien. Het lijkt wel alsof je buiten eet!

Leuk weetje: de vouwwand is op maat gemaakt!

De tweede manier is om via de zijgevel van de eetkamer naar buiten te gaan. Daar heeft ADR Construct een vouwwand geïnstalleerd die volledig open kan. Daardoor loopt de eetkamer naadloos over in de aanpalende pergola. Er is extra aandacht besteed aan de isolatie van dat vouwwandsysteem. Daardoor blijft de eetkamer in de zomer heerlijk fris en in de winter lekker warm.

En de uitstraling van die vouwwand? Er is gekozen voor de Slim Line-collectie van Reynaerts Aluminium: die is extra slank, waardoor het perfect past in de strakke uitstraling van de uitbouw.

Om af te sluiten: een voor-foto van de woning. Wat een verschil!

Fotoalbum

Partner worden?

Ben je een professional en wil je ook één van je projecten in de spotlight zetten? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contacteer ons

Meer publicaties van ADR Construct