Slimme verandarenovatie

Van onbruikbare bijruimte tot grote leefruimte

Slimme verandarenovatie:

ADR Construct

ADR Construct

Intro

Een kleine, oude en donkere veranda: hoe tover je die om tot een volwaardige leefruimte die er ook nog eens mooi uitziet? Dat was de opdracht die ADR Construct kreeg én waar de inspiratieguru met glans in slaagde. Voor Inspirerend Wonen vertelt hij graag hoe dit project te Turnhout is aangepakt.

Slimme ingreep

Van schuin naar plat dak

Het dak van de oude, bestaande veranda liep erg schuin af: het dak was op het laagste punt amper 50 à 60 centimeter hoog. Daar rechtstaan zonder je hoofd te stoten was dus onmogelijk. Kortom: er ging erg veel plaats verloren én de veranda was allesbehalve uitnodigend. Dat moest veranderen!

De veranda simpelweg vergroten was niet mogelijk. De achtergevel – die een driehoekige vorm heeft – mocht immers niet veranderd worden. Hoe kon men de ruimte dan toch groter maken? ADR Construct kwam al snel met de oplossing: het schuine dak rechttrekken.

Om het verandadak te verhogen werden de muren opgemetst. Meer zelfs: de veranda is nu even hoog als de rest van de woning. De grondoppervlakte is dus niet vergroot, de beschikbare ruimte wél. Slim gezien! Gevolg? De veranda voelt aan als een extra leefruimte in huis. Zo is er zelfs plaats voor een zitgedeelte dat uitkijkt op de tuin. Tijd om te ontspannen!

Ecologische en esthetische materiaalkeuze

Zwart aluminium voor industriële look

Naast meer ruimte, had de klant nog iets op zijn verlanglijstje staan: een tijdloze, industriële look. De keuze voor zwarte aluminiumprofielen van Reynaers was snel gemaakt. Waarom? Dat heeft twee redenen:

  1. De zwarte profielen creëren een stoere steellook die tegelijkertijd toch ook landelijkheid en gezelligheid ademt.
  2. Aluminiumprofielen zijn gemakkelijk in onderhoud: af en toe eens met een spons spoelen is voldoende.

Leuk weetje: de veranda plaatsen nam minder dan twee weken in beslag. ADR Construct heeft namelijk een eigen atelier waarin hun vakmannen het maatwerk vervaardigen. Eenmaal de plaatsers de veranda effectief opbouwen, gebeurt het monteren erg snel: de panelen moeten simpelweg in en tegen elkaar gemonteerd worden.

De zwarte profielen stralen landelijkheid en gezelligheid uit. Ideaal voor zowel klassieke als moderne woningen.

Waarom is Reynaers Aluminium een vaste partner van ADR Construct?

Reynaers Aluminium, marktleider op gebied van ramen & deuren, levert steeds kwalitatieve producten af. En kwaliteit bieden aan de klanten is nu eenmaal topprioriteit voor ADR Construct.

Hoogrendementsglas voor aangenaam binnenklimaat  

Naast de keuze voor profielen is ook die voor beglazing belangrijk bij een verandarenovatie. Door de vele en soms grote raampartijen is superisolerende beglazing essentieel. Zo niet, wordt het in de zomer extra warm achter het glas. In de winter ontsnapt die kostbare warmte dan weer. Geen ideale situatie! Daarom is hier dubbel hoogrendementsglas geplaatst dat voldoet aan de huidige strenge isolatienormen.

Had jij al gespot dat de aluminiumprofielen opgevuld zijn met raampartijen van verschillende groottes? Dat is niet toevallig: door met het formaat van de ramen te spelen, kreeg deze veranda zijn unieke, speelsere look.

Fotoalbum

Partner worden?

Ben je een professional en wil je ook één van je projecten in de spotlight zetten? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contacteer ons

Meer publicaties van ADR Construct