Genieten van een panoramisch uitzicht vanuit je luie zetel

Genieten van een panoramisch uitzicht vanuit je luie zetel

ADR Construct

ADR Construct

Intro

Van een gesloten achtergevel een open veranda maken: dat was de uitdaging die ADR Construct met veel enthousiasme aanging. Dankzij een paar slimme ingrepen creëerde de inspiratieguru een ruimtelijke, lichte leefruimte waarin je het hele jaar door gezellig vertoeft.

Van in- en uitsprongen naar rechte gevel

De oude achtergevel had heel wat in- en uitsprongen. Om die recht te trekken, werd heel de gevel opengebroken. Daarvoor werkte ADR Construct samen met een architect die de klant had aangeworven. De architect zorgde voor de fundering, ADR Construct bezorgde de technische plannen. De inspiratieguru mat ook alles na en coördineerde het hele project.

“Onze klanten zijn niet verplicht om met onze eigen aannemer te werken. Ook met andere architecten werken wij perfect samen. Eigen aannemer of niet: wij willen de andere partijen steeds ondersteunen en begeleiden met de nodige technische info.”

Kris Molkens, CEO van ADR Construct

Panoramische veranda met echt buitengevoel

ADR Construct ging meteen aan de slag. In de achtergevel werden kamerhoge ramen geplaatst, die allemaal even groot waren. De uitstraling? Een prachtige symmetrische veranda! Door al dat raamwerk krijgt die veranda meteen ook een panoramische allure: je hebt overal in de kamer zicht op de hele tuin.

Het leuke extraatje? De twee middelste ramen zijn grote schuifdeuren. Op een mooie, zonnige dag kan de achtergevel van de veranda dus volledig open, waardoor binnen en buiten een echt geheel worden. Leefruimte en terras worden één!

ADR Construct koos voor hoogisolerend glas. Zo zitten de bewoners het hele jaar door comfortabel: in de zomer worden de warme zonnestralen geweerd, in de winter is het net de koude die buiten blijft.

Warm contrast als ultieme afwerking

Ook aan de afwerking is veel aandacht besteed. Zo zijn de zwarte aluminiumprofielen een sterke basis voor de raampartijen. Ook de ruime dakoversteek is zwart. Die dakoversteek is onderaan afgewerkt met cederhout. Dat geeft een warm contrast met het aluminium. Daarnaast plaatste ADR Construct inbouwspots in de kroonlijst. Extra sfeerverlichting voor ’s avonds op het terras! Bovendien geeft dat de hele veranda wat meer cachet.

Handig: in het meest linkse raam is een standaarddeur ingebouwd. Die fungeert als doorgang naar de garage. Zo hoef je niet het hele schuifraam open te schuiven om naar de veranda of de voorgevel te gaan.

Ook aandacht voor het interieur

Dankzij de grote ramen geniet je in de veranda uiteraard al van heel wat lichtinval. Maar wat het echt helemaal af maakt? De lichtstraat over de volledige breedte van de achtergevel! Zo komt er nóg meer natuurlijk licht binnen, waardoor de leefruimte veel ruimer lijkt.

Bang dat zo’n dakraam moeilijk proper te houden is? Geen zorgen: dankzij de hellingsgraad van 10% vloeit het regenwater er meteen af. En dat neemt ook al het vuil mee!

Om ook tijdens de late en donkere uurtjes gezellig in de veranda te zitten, zijn er naast en parallel met de lichtstraat nog enkele inbouwspots geplaatst. Die staan symmetrisch ten opzichte van elkaar, wat heel wat extra rust en kalmte geeft.

En jij, heb jij ook al zin om in deze veranda te vertoeven?

Fotoalbum

Partner worden?

Ben je een professional en wil je ook één van je projecten in de spotlight zetten? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contacteer ons

Meer publicaties van ADR Construct