Actua

Woonboot kopen, een unieke manier van leven!

Sommige stedelingen zullen er enkel van dromen, anderen lanceren zich ook echt in het avontuur: wonen op het water in het hart van de stad! Het is een unieke manier van wonen die sterk geëvolueerd is de laatste jaren. Vroeger betekende wonen in een woonboot ook dat je op een rudimentaire manier moest leven, vandaag de dag staat het voor een luxe die niet binnen ieders bereik ligt.

Wonen in een woonboot: luxe en vrijheid

Ooit was wonen op een woonboot enkel voor onbemiddelde mensen. Naast het gebrek aan materieel comfort, waren er vaak grote problemen met de isolatie en vochtigheid. De woonboot betekende dus alles behalve luxe! Vandaag zijn de tijden veranderd en wonen op een woonboot is een synoniem geworden voor luxe en comfort.

De meerderheid van de hedendaagse woonboten beschikt over alle modern comfort. We vinden er alle voorzieningen die ons dagelijks leven gemakkelijk en aangenaam maken: water, gas, elektriciteit, centrale verwarming, ingerichte keuken en badkamer, enz. De woonboten van vandaag verenigen comfort, rust en originaliteit, en worden zo de evenknie van moderne woningen!

Woonboot kopen: een dure zaak?

Leven op het water biedt ruimte, comfort en een aparte manier van leven, maar het brengt ook een aanzienlijk kostenplaatje met zich mee. Vooral wanneer je onderhoudskosten, verbouwingskosten en de huur van de ligplaats meerekent. De prijs van een woonboot kan gemakkelijk oplopen tot 400.000 euro.

Positief is wel dat een woonboot altijd een goede en betrouwbare investering is, of toch als je hem goed onderhoudt. Trekt wonen op het water je wel aan? Wacht niet en bekijk snel de immozoekertjes!

 

15/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Gastanks installeren: veilig en doordacht
Volgende artikel
Woningverzekering optie franchise