Actua

Wonen in Zaventem: rustig en toch vlakbij Brussel

Zaventem doet bij iedereen een belletje rinkelen als thuisbasis van de nationale luchthaven. Maar ook op het gebied van wonen heeft de gemeente heel wat troeven te bieden. Getuige daarvan zijn de vele expats die hun weg vinden naar Zaventem.

Hoge woonkwaliteit

De Vlaamse Rand rond Brussel is heel populair en dichtbevolkt. Wonen in Zaventem is dan ook ideaal wanneer je in onze hoofdstad werkt. Het is een perfecte uitvalsbasis waar de woonkwaliteit erg hoog ligt. In Zaventem zijn er ook heel wat buitenlanders gehuisvest. EU-burgers vormen met 15% van de totale bevolking de grootste groep wat alles te maken heeft met de nabij gelegen EU-instellingen en multinationals. Dikwijls verblijven ze voor een beperkte periode in Zaventem.

Vastgoedprijzen onder controle houden

De buitenlanders geven Zaventem een internationale allure, maar tegelijkertijd is het ook een aandachtspunt voor de stad. Ze ziet erop toe dat de ‘ziel’ niet verloren gaat en de autochtonen zich er thuis blijven voelen. Door de populariteit van Zaventem gaan ook de vastgoedprijzen steil de hoogte in. Ook dat is een bekommernis van het stadsbestuur. Betaalbaar wonen moet mogelijk blijven en er wordt gestreefd naar een gezonde sociale mix. Het woonbeleid van de stad is daar dan ook op afgestemd.

Rustig wonen in Zaventem

De werkgelegenheid in Brussel en omstreken is zowat de grootste in ons land. Logischerwijs is er een grote vraag naar woningen en bouwgrond (die schaars begint te worden). Daarbovenop komt nog eens dat de streek rond Zaventem heel rustig en groen is waardoor vele mensen het een ideale plek vinden om te wonen. Aangezien de vraag naar woningen groter is dan het aanbod, stijgen de vastgoedprijzen. Zaventem vormt daarbij geen uitzonderingen op andere gemeenten in de rand rond Brussel.

Aantrekkelijk stadsentrum

Zaventem ligt in het Dijleland, de streek tussen Brussel en Leuven waar het aangenaam vertoeven is. De gemeente telt 30.000 inwoners, maar binnen enkele tellen sta je in het groen. Het is er heerlijk om te wandelen en te fietsen. Ook in het levendige stadscentrum valt er heel wat te beleven. De kunstliefhebbers komen ook aan hun trekken. In de Sint-Martinuskerk, een beschermd monument dat uit 1567 dateert, hangt een meesterwerk van Antoon Van Dyck.

Ontdek het aanbod aan huizen en appartementen in Zaventem.

24/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je gasleverancier kiezen
Volgende artikel
Een woning schatten: hoe werkt het?