Woonadvies.

Wonen in een huis aan het water… in de stad!

Veel mensen dromen ervan om in een huis aan het water te wonen: aan de oevers van een meer of rivier. Maar tegelijkertijd verkiezen we ook de nabijheid van allerlei faciliteiten en de stad. In België kan je aan het water wonen in steden zoals Brugge, Gent, Luik of Dinant.

De charme van een huis aan het water

Heb je de charme van de huisjes lang de Brugse reien al ontdekt? De terrasjes langs de Leie in Gent? Of het tot de verbeelding sprekende landschap in en rond Dinant? Het mooie kader van steden waar waterlopen doorheen lopen, valt bij heel wat mensen in de smaak. In België hebben we het geluk dat we kunnen genieten van mooie uitzichten op het water en het unieke kader.

Midden in de stad, maar aan het water

Rivieren en kanalen zorgen voor kalmte en sereniteit. Ideaal als je in de stad woont, maar toch wil onthaasten en ontstressen. Het is aangenaam wonen in een mooie en rustige omgeving en toch dicht bij het bruisende stadsleven. Het beste van twee werelden, kortom!

Een huis aan het water, dat is het stadsleven combineren met wonen in de natuur. Je kan profiteren van de nabijheid van winkels, scholen en openbaar vervoer. Op zoek naar een woning in een prachtig kader? Ontdek dan het aanbod van de immobiliënsites en vind je droomhuis aan het water.

Vastgoedprijzen

Wonen aan het water heeft z’n prijs. Vastgoed in onze steden zijn sowieso duurder dan elders. Als je in de stad aan de oevers van een rivier of kanaal wil wonen, ligt de prijs nog wat hoger. Maar wat je ervoor in ruil krijgt, is uniek en verhoogt de levenskwaliteit aanzienlijk. Je kan nog een stap verder gaan en in een woonboot wonen. Daarmee leef je letterlijk op het water wat een echte belevenis is!

22/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Maison & Objet | natuurlijke materialen volop in de picture
Volgende artikel
Ontdek Woningen Blavier op volgende bouwbeurzen (2)