Actua

Wonen in een Apocalyps-bestendige bunker?

Het westen is de laatste tijd dol op verhalen over de ondergang van de wereld. Ook de mayakalender, waarin het einde van de beschaving wordt aangekondigd voor 21 december 2012, spreekt tot de verbeelding. Een Amerikaans tv-station gaat nog een stapje verder en start met de bouw van een Apocalyps-bestendige bunker

Apocalyptische cultuur

De Apocalyps lijkt wel een modetrend! Filmmakers laten zich de laatste tijd steeds vaker inspireren door postapocalyptische visioenen. Kaskrakers als 2012, The Book of Eli, I am Legend of Terminator kunnen dat bewijzen. Het gaat stuk voor stuk over films die ons tonen hoe onze planeet op sterven na dood is en leven een synoniem wordt voor overleven. Maar ook games als Fallout, Final Fantasy of Wasteland, of romans als José Saramago’s De stad der blinden (1995), Cormac McCarthy’s De weg (2006) en Michel Houellebecqs Mogelijkheid van een eiland (2005) bewandelen hetzelfde pad.

Wonen in een bunker?

Nu gaan we nog een stapje verder: de Amerikaanse zender Spike pakt dit najaar uit met een apocalyptische tv-show waarin de winnaar wordt beloond met een bunker voor het hele gezin die bestand is tegen de ondergang van de wereld. In het programma ‘Last Family on Earth’ moeten deelnemers bewijzen wie over de beste survival-technieken beschikt. De persoon met de beste overlevingskwaliteiten wint de bunker! Wonen in een bunker, zou jij zo het einde van de wereld willen overleven?

 

07/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
DIY: een oude vloer uitbreken en recupereren
Volgende artikel
Indoor klimmen bij jou thuis?