Actua

Na de man cave, de woman cave: maak kennis met de she-shed

woman shed binnenin

Van een man cave heb je ongetwijfeld al gehoord, maar klinkt ook een woman cave je bekend in de oren? Die ruimte, ook een she-shed genoemd, is er speciaal voor de vrouwen in huis: een plekje waar je echt helemaal kunt genieten van ongestoorde me-time. Benieuwd hoe jij van een lege ruimte een heus vrouwenparadijs maakt? Lees dan snel verder!

De ideale ruimte voor je she-shed

Eerst en vooral moet je natuurlijk een geschikte ruimte kiezen. Net zoals de man cave, kun je ook voor je she-shed de kelder helemaal transformeren. Al zijn een zolder of een lege kamer in huis ook ideaal. Zolang je maar plaats genoeg hebt om er een gezellig plekje van te maken!

she-shed in veranda
De zolder, de kelder, het tuinhuis, een deel van de veranda … zolang het een rustige ruimte is, is het ideaal voor je she-shed!

Nergens iets te vinden? Wat dacht je dan van het tuinhuis?! Leuk weetje: een échte she-shed is eigenlijk een tuinhuis.

Plaats voor iedere hobby

Ziezo, jij hebt de kamer die je wilt transformeren gekozen. Maar wat ga je dan precies doen? Bedenk vooral waarvoor je she-shed echt zal dienen. Op basis daarvan kies jij het juiste meubilair.

Ben je bijvoorbeeld een echte sportfanaat? Dan moet jij plek genoeg hebben om je matje te leggen en een handige kast om je dumbbells en andere gewichten op te bergen. Lees je liever een boek om tot rust te komen, zijn een comfortabele zetel en wat zachte dekentjes onmisbaar. En zo kunnen we nog wel honderden voorbeelden aanhalen!

Tip: als je woman cave dient om helemaal tot rust te komen, laat je de muren het best sober. A clean room is a clean mind!

Decoratie voor belangrijke afwerking

En last but not least: de decoratie. Die maakt of kraakt je she-shed. Is je woman cave een echt muziekparadijs? Geef je gitaar, piano of ander instrument dan een prominente plek. En vergeet die posters van je favoriete band niet!

Net een geboren schilder? Waarom laat je je schildersezel dan niet altijd staan?! Zo heb jij niet alleen een leuk decoratiestuk, maar moet je ook minder opruimen. Win-win. ;-)

Gitaar in woman cave / she-shed
Laat je gitaar lekker opvallen.

Ook woonaccessoires mogen niet ontbreken. Een leuk plantje of een mooie bos bloemen, een inspirerende quote aan de muur … Zolang het je niet afleidt, is het toegestaan!

Leeshoekje
Zachte kussens, de beste boeken, een lekker drankje … dit leeshoekje is helemaal klaar!

Voilà, jouw eigen she-shed is helemaal klaar. Het enige wat jij nu nog moet doen? Je huisgenoten duidelijk maken dat ze je onder geen enkele voorwaarde mogen storen wanneer je je daar hebt teruggetrokken. Genieten maar!

21/04/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf vloeibare zeep maken in zes makkelijke stappen: hygiëne eerst!
Volgende artikel
Compost toilet: is het iets voor jou?