Actua

Weldra in Antwerpen: de Badboot

Het MAS, het vernieuwde Centraal Station, het Justitiepaleis, …Antwerpen pakt graag uit met spectaculaire staaltjes architectuur. Enkele jaren geleden werd de publieke zwemvijver in het Boekenbergpark de eerste ecologische zwemvijver van België en de grootste van Europa. Dit jaar is het de beurt aan de Badboot, een revolutionair drijvend zwembad annex evenementenplatform van maar liefst 120 meter lang!

Primeur voor Antwerpen

Kopenhagen en Berlijn hebben het ons al voor gedaan: ze maakten openluchtzwembaden die drijven op de stadswateren. Nu wil Antwerpen bewijzen dat het een hippe stad is: in augustus dit jaar opent een van de grootste, drijvende openluchtzwembaden ter wereld op het Antwerpse Eilandje. De stad pakt meteen uit met een wereldprimeur. De Badboot wordt 120 meter lang, goed voor 600 zwemmers! Bovendien is de boot verplaatsbaar en het hele jaar door toegankelijk. In de winter verandert het openluchtzwembad ‘gewoon’ in een ijspiste. Daarnaast herbergt de Badboot een restaurant met loungeterras en verschillende ruimtes om productlanceringen, bedrijfsfeesten, seminaries en privé-evenementen te organiseren.

De Badboot in cijfers

  • 120 meter, dat wordt de totale lengte van de boot.
  • 600 mensen zal de boot kunnen ontvangen.
  • 750 vierkante meter is de totale terrasoppervlakte rond het zwembad.
  • 40 meter, wordt de lengte van het zwembad.
  • 6 maanden, er was niet meer tijd nodig om de boot te bouwen.
  • 100% Antwerps staal: al het staal is afkomstig uit Antwerpen.

Momenteel wordt de Badboot nog gebouwd in Nederland, begin augustus komt de boot naar het Kattendijkdok in Antwerpen. Een zwembeurt in dit originele stedelijk zwembad zal vier euro kosten.

30/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
DIY: Maak jouw eigen design meubelen uit karton!
Volgende artikel
Interview: doe-het-zelvers in hart en nieren