Woonadvies.

Weg ochtendstress: deze 5 dingen doe je het best ’s avonds

ochtendstress

Ben jij iemand die elke ochtend op tijd (én blij) het bed uit wipt en alle tijd van de wereld heeft om de kat te knuffelen, rustig te ontbijten, de krant te lezen en de vaatwasser leeg te halen? Zelfs voor ochtendmensen lijkt zo’n ritueel waarschijnlijk te mooi om waar te zijn. Voor avondmensen, die je voor 11u en voor vier koppen koffie het best niet meer dan twee woorden toegooit, is het al helemaal sciencefiction. En toch ligt een stressvrije ochtend voor iedereen binnen handbereik – tenminste als je ’s avonds de tijd neemt om de volgende vijf dingen voor te bereiden.

1. Een stressvrije ochtend begint bij een opgeruimd huis

ochtendstress

Eerst nog de borden van de avond voordien van de tafel moeten vegen voordat je het ontbijt kunt beginnen klaarzetten: het is niet bevorderlijk voor de stress. Ook de aanblik van verfrommelde fleecedekentjes in de zetel doet de ochtendfrisheid van je douche meteen teniet. Je hoort ons al komen: ’s avonds tien minuutjes de tijd nemen om je huis op te ruimen, zorgt ervoor dat je ochtendstress meteen afneemt. Een propere start, check!

2. Maak een to-do-lijstje voor de volgende dag

Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van wat je de volgende dag te wachten staat voordat je ’s avonds onder de wol kruipt. Door kort je to-do’s op te schrijven, maak je je hoofd leeg en kun je volop van je nachtrust genieten. Zo ben je ’s ochtends mentaal voorbereid in de plaats van overdonderd door de hoeveelheid af te werken taakjes.

3. Zet je ontbijt op voorhand klaar

ochtendstress

Het is een cliché, we weten het. En niet iedereen hoeft ’s ochtends kokosnootwater, gepureerde açai en chiazaden binnen te hebben om zich compleet te voelen. Maar toch … Door bijvoorbeeld je fruit alvast te snijden, hoef je ’s ochtends alleen maar de blender aan te zetten om toch je portie vitamines alvast binnen te hebben.

4. Leg je kleren klaar

Zelfs de hersenen van ochtendmensen hebben eventjes tijd nodig om wakker te worden. En dat ‘eventjes’ duurt meestal langer dan het tanden poetsen en douchen in beslag neemt. Dus wanneer je voor je kleerkast staat, kun je nog niet op je grijze massa rekenen. Beslis daarom de dag voordien welke outfit je wil aantrekken (ja, daar horen de accessoires bij!) en leg je kleren al binnen handbereik. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan. Lees: een outfit die lastminute toch onbruikbaar blijkt omdat-ie verrimpeld is. Spot je kreukels, hang je kleding dan in de badkamer terwijl je doucht. De stoom strijkt de meeste plooien vanzelf glad!

5. Leg alles wat je nodig hebt bij de deur

Naast je kleren, kun je nog andere spullen klaarleggen die je zeker niet mag vergeten. Denk aan je sleutels, zonnebril, portefeuille, … Naar kantoor vertrekken en je laptop naast de keukentafel laten staan na die onverwachte thuiswerkdag: er zijn betere manieren om je dag te beginnen.

 

08/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Luxueuze vinyltegels verruimen Tarkett-assortiment
Volgende artikel
Meest complete verwarming? Vloerverwarming én radiatoren!