Woonadvies.

Weg met elektromagnetische straling: anti-straling behang!

Goed nieuws voor iedereen die begaan is met de gevaren van elektromagnetische stralen voor de gezondheid… onderzoekers van het Institut Polytechnique van Grenoble en van het Centre Technique du Papier hebben een nieuw soort behangpapier voorgesteld dat de elektromagnetische stralen van een lokaal draadloos netwerk – van Wifi of een GSM – kan filteren!

Elektromagnetische straling en gezondheid: revolutionair behangpapier

Pierre Lemaitre-Auger is onderzoeker bij het Institut Polytechnique van Grenoble. Hij legt uit dat het nieuwe behangpapier bedekt is met inktmotieven die tot drie frequenties tegelijkertijd kunnen filteren.

Het papier werd in eerste instantie ontwikkeld om computergegevens beter te beschermen, maar het behang kan ook gebruikt worden door personen die zich beter tegen de elektromagnetische straling willen beschermen. Veel mensen maken zich namelijk zorgen over de negatieve impact van deze stralingen op hun gezondheid. Dit behangpapier biedt dus de kans om zich te beschermen en een heel laag stralingsniveau in huis te bereiken.

De Finse groep Ahlstrom heeft de exclusieve licentie gekocht en zal het behangpapier begin 2013 aan een democratische prijs op de markt brengen.

07/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Keuken inrichting: restyle jouw keuken voor weinig geld!
Volgende artikel
Leverancier in de kijker: Eggo keukens