Actua

Wat kan je kopen met EcoCheques/EcoPass?

We hebben het zelf al zien gebeuren: collega’s die hun EcoCheques te koop aanbieden via sociale netwerksites omdat ze niet weten wat ermee te kopen. Wat kan je zoal kopen met Ecocheques of Ecopass? iWonen trok naar Hubo en zocht het uit…

Wat zijn EcoCheques/EcoPass?

Ecocheques zijn een extraatje van de werkgever waarmee de werknemers ecologische producten of diensten kunnen kopen. Een werknemer kan jaarlijks maximum 250 euro aan EcoCheques/EcoPass ontvangen, maar de toekenning is afhankelijk van de sector waarin je tewerkgesteld bent.

Wat kan je kopen met EcoCheques/EcoPass?

Met EcoCheques/EcoPass kan je ecologische producten of diensten kopen, maar welke productcategorieën komen precies in aanmerking? Een overzicht:

 • Producten voor energiebesparing. Met EcoCheques koop je alle soorten isolatie, van dak- en muurisolatie, kelder- en vloerisolatie, radiatorfolie tot buisisolatie. Verder kan je met de cheques energiezuinige verlichting aanschaffen zoals spaarlampen, TL-lampen, LED-lampen en verlichting op zonne-energie. Ook elektrische apparaten op zonne-energie of fotovoltaïsche systemen kan je ermee kopen. Daarnaast zijn er nog dubbele beglazing, CO-melders, buitenzonnewering, nieuwe keukengeisers en koelkasten en diepvriezers met hetlabel A++ die je met EcoCheques kan aankopen.
 • Producten voor waterbesparing. Ook water besparen is een belangrijke norm in onze hedendaagse wooncultuur geworden. Het hoeft dus niet te verbazen dat je ook spaardouchekoppen, regentonnen, hydrofoorgroepen of spoelbakken voor toiletten met een spaarknop kan kopen met EchoCheques!
 • Producten voor duurzame mobiliteit. Duurzame mobiliteit, het is gewoon een complexe omschrijving voor alles wat met fietsen en fietsaccessoires te maken heeft.
 • Afvalbeheer. Ook compostvaten, oplaadbare NiMH-batterijen en bijhorende oplaadtoestellen koop je met de groene cheques.
 • Ecodesign. Parketvernis en de onderhoudsproducten van Realco vallen onder de categorie ecologische producten.
 • Bevordering van aandacht voor de natuur. Als je nog steeds niet weet wat je met je EcoCheques moet kopen, dan kan je nog altijd kiezen voor houtproducten met een FSC-label of PEFC-label, tuingereedschap, potgrond, compost of biologische meststoffen, planten of bloembollen, en gerecycleerd papier.

Je ziet, er is heus wel wat dat je kan kopen met EcoCheques/EcoPass!

11/07/2012

Vragen en opmerkingen

C
conde

Kan ik in een postkantoor,een visvergunning betalen met eco cheques?

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Ronny,

  Dat is helaas niet mogelijk.

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Martini glazen – Shaken not stirred!
Volgende artikel
De levendige interieurkleuren: geel!