Actua

Vlaamse Renovatiedag 2015 – Achter de schermen kijken

Altijd al willen weten hoe ze dat vervallen rijhuis hebben omgetoverd tot die gezellige stadswoning? Of waarom die strakke look perfect werkt in die authentieke hoeve? En wat de hindernissen en veelvoorkomende problemen zijn bij renovaties? Noteer 17 mei dan al maar in je agenda.

Ruim 100 renovatieprojecten

De Vlaamse Renovatiedag vindt jaarlijks plaats en biedt kandidaat-bouwers maar ook kijklustigen de mogelijkheid om achter de schermen van honderden renovatieprojecten te duiken. Architect en bouwheer brengen het verhaal achter de renovatie en lichten de gemaakte keuze en gekozen technieken toe. Zo kan je heel wat ideeën en inspiratie opdoen voor je eigen verbouwing en ontvang je praktisch advies dat je kan toepassen op je eigen project.

Je kan in heel Vlaanderen en Brussel meer dan 100 renovatieprojecten bezoeken. Van woningen die een facelift kregen tot grondige renovatieprojecten met de focus op het energieaspect. De verstrengde energienormen en stijgende energieprijzen zijn namelijk twee van de belangrijkste redenen om te renoveren. Het bezoeken van een gerenoveerde lage energiewoning of passiefwoning is dan ook een echte aanrader.

Daaraan zie je trouwens dat België heus niet het lelijkste land ter wereld is. Integendeel, het Belgische architecturale landschap heeft heel wat moois te bieden. Dat bewijzen de tientallen architecten, waaronder ook B-Bis die een renovatieproject verzorgde in het Groene Kwartier in Antwerpen.

Meer dan huisjes kijken

Zoals de website zelf al aangeeft heeft de Vlaamse Renovatiedag veel meer te bieden. Zo kan je op de website ook terecht voor heel wat verbouwersinfo. Download de isolatiegids, woongids, of renovatiegids en kom meer te weten over alle aspecten van het renovatieproces.

Daarnaast zet De Vlaamse Renovatiedag zijn schouders onder de infosessies “Renoveren is informeren”. De infosessies vinden plaats in Antwerpen, Leuven en Gent op 26 mei, 27 mei en 8 juni.

Zowel voor het bezoeken van renovatieprojecten op de Vlaamse Renovatiedag als voor de infosessies moet je je vooraf registeren.

De Vlaamse Renovatiedag is gratis en gaat door op 17 mei 2015 van 13u tot 18u. Registreer je hier als bezoeker voor De Vlaamse Renovatiedag en hier voor de infosessies.

Project: B-Bis Architecten Fotograaf: Ilse Liekens
07/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design kranen voor een moderne badkamer
Volgende artikel
Nieuwe tips & tricks voor uw BBQ set!