Actua

Vastgoedprijzen in Vlaanderen dalen

Uit onderzoek van vastgoedmakelaar Century 21 blijkt dat de vastgoedprijzen in Vlaanderen het eerste semester duidelijk daalden. Dit omdat de panden niet voldoen aan de eisen van de kopers.

Prijzen dalen, verkoop stijgt

Century 21 spreekt over een daling van 5 procent van de verkoopprijzen van appartementen en huizen in Vlaanderen, vergeleken met de eerste 6 maanden van 2012. De verkopen daarentegen stijgen wel. Er werden in Vlaanderen maar liefst 23% meer woningen en 13% meer appartementen verkocht.

Woningen vallen niet in de smaak

Deze prijsdaling heeft volgens Century 21 te maken met het feit dat de woningen op de markt, niet in de smaak vallen bij de huidige kopers. Er schort altijd wel iets: de panden zijn te groot, te oud of eisen veel renovatiewerk. Daarnaast moeten de huizen voldoen aan de huidige eisen op vlak van energieverbruik, daar hangt bovendien een hoog prijskaartje aan.

Prijzen Brussel en Wallonië

Deze trend verschilt licht in Brussel en Wallonië. Hier dalen de huizenprijzen ook, maar met 9 en 2 procent. Maar de appartementen worden duurder. In Brussel stegen de prijzen met 12.5 procent en in Wallonië met 16 procent.

Deze stijging in Brussel heeft volgens Century 21 vooral te maken met het schaarse aanbod van huizen. Hierdoor kiezen mensen die er willen gaan wonen vaker voor appartementen. In Wallonië is dit vooral te wijten aan de slechte economische situatie. Door deze stijgende vraag naar appartementen stijgen de prijzen dus en daalt de prijs van een huis.

21/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een tuinbank in elkaar steken
Volgende artikel
Het belang van goede thermische isolatie