Actua

Vastgoed Mechelen: wonen in een bruisende stad

Mechelen is een klein en charmant stadje gelegen in het groen en midden tussen Antwerpen en Brussel. Dat maakt van de stad van de Maneblussers een toplocatie. Hoewel Mechelen lange tijd te kampen had met een negatief imago, is het anno 2012 een bruisende stad geworden die helemaal heropleeft!

Mechelen

De Sint-Romboutstoren steekt als baken boven de Mechelse binnenstad uit en fungeert als ijkpunt voor de Mechelaars. Maar Mechelen heeft nog meer historische troeven, waaronder acht oude kerken met onder meer werken van grootmeester Rubens, de kazerne Dossin of het voormalig paleis van Margareta van Oostenrijk die jaarlijks heel wat toeristen naar de Dijlestad trekken. Die rivier die door het stadje loopt, geeft haar meteen ook een romantisch en pittoresk karakter. Maar ook op cultureel vlak heeft Mechelen een rijk aanbod, met Maanrock, de Biënnale Contour, het Cultuurcentrum Mechelen en het Festival van Vlaanderen op kop. Tot slot mogen we de plaatselijke gastronomie niet vergeten te vermelden: de Mechelse koekoek moet je gewoon geproefd hebben!

Vastgoed Mechelen

Vroeger had Mechelen misschien te kampen met een negatief imago, criminaliteit en verpaupering van de stad, het  Mechelen van vandaag ziet er anders uit. De Grote Markt is volledig vernieuwd en ook de Vismarkt heeft er heel wat leuke terrasjes bij gekregen. Ook het veiligheidsgevoel is gestegen. Veel mensen zijn Mechelen gaan beschouwen als de ideale plek om te wonen, waaronder ook veel jonge gezinnen. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de vastgoedprijzen die de hoogte in schieten.

Bruisende stad, bruisende vastgoedmarkt

Dat uit zich ook in vastgoedmarkt: de vastgoedprijzen zijn er de afgelopen vijf jaar met 43% gestegen. Toch blijft wonen in Mechelen relatief goedkoop in vergelijking met andere steden in Vlaanderen. Voor een huis in Mechelen betaal je gemiddeld 191.000 euro. Het is een aangename en kleine woonstad, met steeds meer bedrijven, een uitstekende bereikbaarheid en een vlotte aansluiting op openbaar vervoer. Er bestaat dus geen twijfel over: het Mechels vastgoed is een goede investering.

12/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De mogelijkheden van een inbouw doucheset
Volgende artikel
Deadline voor modernisering liften