Actua

Vastgoed in het Land van Charleroi

Vóór de financiële crisis waren de prijzen van vastgoed in het Land van Charleroi een beetje buiten proportie. Daarna zijn de woningen sterk in waarde gedaald, maar minder dan men vreesde. De vastgoedmarkt in Charleroi heeft de crisis zonder veel problemen doorstaan wat vooral te danken is aan woningen van minder dan 150.000 euro.

Het Land van Charleroi, het mooiste plekje op aarde

Achter een weinig glorierijke reputatie heeft Charleroi heel wat verrassingen in petto. In het Land van Charleroi valt er zoveel te ontdekken… De streek heeft veel troeven in handen en de meest in het oog springende zijn: het historische patrimonium, de folklore, de musea, de tradities, de ambachten en de natuurparken. Bovendien stelt Charleroi alles in het werk om een levendige stad te worden: gastronomie, uitgaansmogelijkheden, sportcentra, enz. Aan attracties is er dus zeker geen gebrek in Charleroi!

Stijgende vastgoedprijzen in Charleroi

Na de crisis en de daling van de vastgoedprijzen, zijn de prijzen van villa’s en appartementen geleidelijk aan weer beginnen te stijgen. De prijzen van eengezinswoningen zijn in het Land van Charleroi dan weer ongeveer hetzelfde gebleven: gemiddeld 145.000 euro. Dit type woning is dus heel toegankelijk gebleven voor kandidaat-kopers met een bescheiden budget. Vastgoed is een zekere investering en vele mensen blijven dan ook woningen kopen. In Charleroi is het aantal verkopen van eengezinswoningen  sterk toegenomen. Deze evolutie is positief, maar het pijnpunt is dat het aanbod daalt terwijl de vraag alleen maar stijgt.

Regio ten zuiden van Charleroi is populair

In Charleroi zijn er heel wat kandidaat-kopers met een aanzienlijk budget geïnteresseerd in open bebouwing met tuin in de groene rand ten zuiden van Charleroi. Historisch gezien wordt deze regio beschouwd als een van de goedkoopste van het land. Maar inmiddels heeft de richtprijs van villa’s bijna hetzelfde niveau bereikt als in andere Waalse provincies.

19/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Burenoverlast: als verhuurder de huurovereenkomst ontbinden?
Volgende artikel
Een wintertuin in de kleuren van Majorelle