Actua

Van plan om vastgoed te kopen? Deze sites helpen je op weg

vastgoed kopen

Hoewel er beslist iets te zeggen valt voor een ‘good old’ wandel- of fietstochtje in de buurt waar je een huis wil kopen, moeten we toch erkennen dat de zoektocht naar vastgoed vandaag online begint. Een gezaghebbende vastgoedsite als Immoweb hoeven we je niet meer voor te stellen, dus geven we je enkele andere interessante internetbronnen mee die de focus leggen op vastgoed.

Vastgoed kopen: eerst de omgeving inspecteren

Bovenvermeld wandelingetje is natuurlijk ideaal om de omgeving waarin je een huis op het oog hebt, te verkennen. Maar zodra je de aankoop van vastgoed ernstig overweegt, loont het om een iets grondigere omgevingsinspectie uit te voeren. En dat kun je perfect online doen. Check zeker of je toekomstige huis wel op ‘gezonde’ en risicoloze grond staat.

Geopunt

vastgoed kopenDeze site van de Vlaamse overheid centraliseert alle geografische overheidsinformatie. Voor je vreest dat de informatie op Geopunt te technisch is voor een leek: de site richt zich bewust tot een brede doelgroep, van milieu-experten tot kandidaat-kopers van een bouwgrond. Het is met andere woorden dé plek om je te informeren over een specifiek perceel grond, want uit de data op de kaart kom je alles te weten over overstromingsrisico, geluidsbelasting, riolering, ruimtelijke ordening, … Kortom, thema’s die jou als toekomstige eigenaar van dat stuk grond (of de woning die erop staat) absoluut zullen interesseren.

Wie vastgoed wil kopen in de regio Brussel kan voor dit soort informatie terecht op de site van Leefmilieu Brussel, waar de homepage gesierd wordt door een luchtkwaliteitsmeter.

Vastgoed kopen: bekijk het financiële plaatje

Een woning kopen doe je niet op een drafje. Voor je overgaat tot de aankoop, bekijk je het volledige financiële plaatje uiteraard tot in detail. Een lening afsluiten, prijzen vergelijken, je budget bepalen, … Er komt heel wat bij kijken. Gelukkig helpen deze sites je om door de bomen het bos te blijven zien.

Wikifvastgoed kopenin

Alles wat je maar wil weten over financiën in de brede zin van het woord, vind je terug op Wikifin. Dat gaat van hoe je je belastingaangifte moet invullen over wat je moet weten pensioenregeling tot een immosimulator waarmee je je woningaankoop kunt simuleren. Opgelet: hier raak je niet gauw uitgelezen!

Immotheker

Vind je je weg niet in de doolhof van banken en de verschillende leningen die ze aanbieden? De Immotheker helpt je op weg met deskundig advies over alle mogelijke hypothecaire kredieten en hun implicaties. Meer info over geld lenen?

Trends

Op de hoogte blijven van het actuele economische en financiële nieuws? Check Trends en je bent weer helemaal mee met de laatste nieuwtjes inzake geld, beurs en bedrijfswereld.

Bankshopper 

Wil je een handig overzicht van alle aanbieders en hun rentetarieven? Dan kan je dat vergelijken op Bankshopper.be. Zij hebben alle beschikbare hypothecaire leningen in een overzichtelijk lijstje gegoten.
21/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
‘Make over’-magie: 4 dingen die je kunt doen met restjes verf
Volgende artikel
Haal bergen inspiratie uit deze woonmagazines