Woonadvies.

Uniek design huis – Autowohnhaus

Het op z’n minst uniek te noemen design huis, is gebaseerd op de originele VW Beetle van 1935. De bouwheer en tevens eigenaar van het huis, Markus Voglreiter, is zo’n grote fan van de wagen dat hij besloot er zijn huis op te baseren.

Ontdek het AutowohnhausHet huis dat in Salzburg staat, werd opgetrokken in dennenhout en maakt daarnaast nog gebruik van duurzame materialen en energiezuinige technologieën. Totaalprijs? € 935.000.

Das Autowohnhaus is een huis met 3 verdiepingen dat volgens de eigenaar makkelijk zou kunnen opgedeeld worden in drie aparte units. Het leuke aan het design is dat bepaalde elementen, zoals bv. de wielen, niet alleen ‘voor het zicht’ ontworpen zijn maar ook echt functioneel zijn.

Zo voorkomen de wielen inkijk in het woongedeelte van voorbijgangers en buren. Het badkamerraam stelt de brandstofklep voor en de twee ramen van de slaapkamers vormen de koplampen. Wanneer het donker is en het licht brandt, schijnt er uit de ramen een lichte gloed, net als bij echte autolichten!

Hoewel het huis op de foto vrij klein lijkt te zijn, heeft Markus toch een gevoel van openheid en ruimte weten te creëren binnenin het huis. Dit door veel te werken met grote glaspartijen en lichte kleuren.

The Car, Das Auto – een spectaculair restaurant!

Maar het gaat zelfs nog verder dan dat! Enkele jaren nadat het Autowohnhaus gebouwd was, kwam Markus op het idee om ook een restaurant te ontwerpen op basis van de VW Beetle. Resultaat?  The Car, Das Auto: een knap dat plaats biedt aan 300 klanten met een nog steviger prijskaartje: €1,6 miljoen.

Inspiratie nodig voor een uniek ontwerp van je huis? Of ben je op zoek naar een unieke locatie voor een etentje? Zoek dan niet langer!

23/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
DIY decoratie tips: maak zelf een boekklok
Volgende artikel
Brandverzekering wordt duurder