Woonadvies.

Twee budgettoppers op Batibouw 2015

Dé bouw- en renovatiebeurs van het jaar zit er weer aan te komen, en dat is goed nieuws voor al wie met bouwplannen rondloopt of eindelijk dat renovatieproject in gang wil zetten. Wie daarbij ook zijn budget nauwlettend in de gaten houdt, heeft vast iets aan deze twee budgettoppers waarover je op de volgende editie van Batibouw alles te weten komt.

Bereken de prijs van je nieuwbouw in enkele klikken

Eigenhandig een kostenraming opstellen voor je bouwproject? Daarvoor heb je geen offertes van aannemers meer nodig, dankzij de app van Brainbox. De specialist in zelfbouwsystemen voor bouwers en verbouwers ontwikkelde een gloednieuwe online prijsberekeningsmodule voor particulieren. Daarmee kan je makkelijk en snel zelf de kostprijs van elektriciteit, verwarming, sanitair, ventilatie en domotica berekenen. Handig voor al wie bezig is met een bouw- of verbouwproject en met een simpele muisklik wil weten wat hoe het volledige kostenplaatje eruit zal zien. Bouwen met een budget wordt zo een heel stuk makkelijker!

De prijsberekeningsmodule is beschikbaar op de website van Brainbox en in de App Store of Play Store (Android), onder de naam ‘Brainbox App’ en dan ‘Budget’.

Besparingspotentieel in je woning?

Renoveren zit in de lift. Zeker als het gaat om energiebesparing wordt er in veel bestaande woningen nog niet al het potentieel benut. Maar hoe pak je het aan als je bijvoorbeeld op je stookolieverbruik wilt besparen? Welke ingrepen leiden tot het meeste financiële voordeel? Dat bereken je met de besparingssimulator van Informazout, de vzw die informatie verschaft over alles wat met mazoutverwarming te maken heeft.

Ontdek de besparingssimulator op Batibouw 2015

De simulator laat je toe om je eigen stookolieverbruik te vergelijken met gezinnen in een gelijkaardige woonsituatie. Ben je een zuinige verbruiker van stookolie of niet? Hoe je je verbruik kunt verminderen en wat de impact is van energiebesparende maatregelen kom je eveneens te weten dankzij de besparingssimulator. Zo kun je beslissen of je al dan niet investeert in isolatie van muren, dak of vloer, hoogrendementsglas of een zonneboiler.

16/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Geef vorm aan je creativiteit met de LIX 3D-pen
Volgende artikel
Bouwinnovatie 2015: dé beurs voor interieur, renovatie en bouw in Hasselt – WIN GRATIS TICKETS