Woonadvies.

Trendy woning: slapen in een iglo

De nacht doorbrengen in een iglo is een manier van trendy wonen die je tegenwoordig in heel wat skioorden kan beleven. Het is een uitzonderlijke belevenis waarbij je je onderdompelt in een authentieke slaapomgeving en automatisch wegdroomt.

Trendy wonen in de traditionele woning van de Eskimo’s

De iglo symboliseert de traditie van de Eskimo’s. Sneeuw is het enige materiaal dat ze ter beschikking hebben. Het is onuitputbaar en gemakkelijk om woningen mee te bouwen. Bij het bouwen van een iglo heb je geen enkel werktuig of ander materiaal nodig. Sneeuw heeft uitzonderlijke isolerende eigenschappen en maakt daarmee het interieur van een iglo verrassend comfortabel en geluidsvrij. Dat is een van de redenen waarom het vandaag een populaire vorm van trendy wonen is.

Trendy woningen in verschillende formaten

Een iglo vervult, naargelang zijn omvang, verschillende functies. Een gezinsiglo is aanzienlijk qua omvang en daarin kan je heel het jaar door in wonen. Een gemeenschapsiglo is nog groter en daarin ontvangen Eskimo’s gasten wanneer er een feest of viering op het programma staat. In een individuele iglo kan een jager zich ’s nachts verschuilen zodat hij tegen weer en wind is beschermd. Wat ook de grootte is, de constructiebasis van een iglo is altijd dezelfde: een cirkelvormige woning in de vorm van een koepel zonder palen of balken. Hij ontstaat uit een unieke constructiemethode en wordt van binnenuit gebouwd.

Trendy woning: de interieurinrichting van een iglo

Als we het hebben over de interieurinrichting van een iglo, dan is soberheid het sleutelwoord. Functionaliteit staat voorop en er zijn sowieso niet veel voorwerpen aanwezig. Ieder object in een iglo heeft een heel specifieke functie. Dierenhuiden zorgen er bijvoorbeeld voor dat de warmte wordt opgevangen. Met een olielamp kan je een iglo verlichten, verwarmen en heb je licht bij het koken.

Een populaire manier van trendy wonen

Aangezien ze hoe langer hoe meer honkvast zijn, hebben Eskimo’s hun iglo’s beetje bij beetje vervangen door houten woningen. Maar deze manier van trendy wonen kent in onze contreien tegenwoordig heel wat succes. Slapen in een iglo is een aparte manier van overnachten die je lang bijblijft.

Trendy woningen zijn echt aan een opmars bezig in Europa! En slapen in een iglo is een echte rage aan het worden. Aan jou om het zelf te ontdekken…

19/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Radson radiatoren met retrolook
Volgende artikel
Snel en efficiënt vastgoed kopen