Woonadvies.

Trends ramen en deuren – Batibouw 2013

Dit jaar staat ‘de energieprestatie van je woning verbeteren’ centraal op Batibouw. Je vindt er energiebesparende ramen en deuren. Dit zijn ramen optimaal geplaatst worden, zodat ze zoveel mogelijk licht binnen laten en warmte van de zon opnemen of net tegenhouden. Tegelijk zullen deze deuren geen koude doorlaten, want ze hebben geen kieren of naden.

Energie besparen, start met je ramen

Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven die ramen aanbieden met een hoge isolatiewaarde. Ook tijdens de productie van ramen wordt er rekening gehouden met het milieu. Een laag energieverbruik en een lage CO2-uitstoot tijdens de productie worden nagestreefd. De ramen en deuren worden gemaakt van duurzame en recycleerbare materialen.

Haal energie uit daglicht

Het is bewezen dat daglicht, en in het bijzonder zonlicht, de productiviteit van mensen bevordert. Daarnaast geeft het ons een gevoel van veiligheid en tevredenheid. Het verbetert onze stemming en geeft rust en ontspanning. Meer daglicht verkrijg je door bijvoorbeeld grote ramen of een dakraam te plaatsen. Kies hier voor warmte-isolerend dubbelglas zodat het grote raam geen verliespost wordt. Tegenwoordig bestaat er ook zonnewerend glas met ingebouwde klimaatregeling. Dit wil zeggen dat het raam in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter de warmte net binnenlaat of de koude buitenhoudt.

Ontdek meer op Batibouw 2013

In Paleis 3 en 4 van Brussels Expo, tijdens Batibouw 2013, vind je alles terug wat te maken heeft met ramen en deuren, al dan niet energiezuinige exemplaren. Ben je op zoek naar een specifieke exposant of naar een bepaald merk? Met de route-planner op de website van Batibouw 2013 kan je gemakkelijk je route plannen en exposanten, merken of producten opzoeken.

 

 

18/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wellness en privé sauna thuis – Batibouw 2013
Volgende artikel
Servitudeweg: moet de eigenaar doorgang verlenen?