Actua

The Tiny House. Wonen in een minihuisje!

Tiny Houses is een woontrend die komt overgewaaid uit Amerika. In Nederland is het een heuse hype en stilletjes aan vinden de minihuisjes ook hun weg naar België. Wonen op een kleine oppervlakte biedt heel wat mogelijkheden. 

Waarom zijn Tiny Houses zo populair?

Tiny Houses zijn ontstaan in Amerika waar ze werden ingeschakeld als ecologische huisjes. Intussen veroveren ze de wereld. Tiny Houses zijn goedkoop en duurzaam, met alles wat een mens nodig heeft. En dit op een paar vierkante meter. De koelkast zit onder de trap, het bed boven de keuken en de kledingkast onder de zitbank. Tiny Houses staat gelijk met creatief indelen!

Voor de inrichting van een Tiny House komt het erop aan keuzes te maken en prioriteiten stellen. Wat heb je voor jezelf iedere dag nodig? Wil je een bad, dan kun je ruimte besparen op de keuken. Wil je een ‘grotere’ keuken, dan is misschien een bureau niet belangrijk voor je. Wonen op 15m2 vergt wat vindingrijkheid.

Wie kiest er voor een Tiny House

Het publiek dat in België geïnteresseerd is in een Tiny Houses is zeer uiteenlopend.  Zo een minihuisje is vooral geschikt voor alleenstaanden of een koppel. Er zijn koppels die een Tiny House voor de kinderen kopen en het in de tuin plaatsen. Anderen willen vader of moeder in huis nemen, maar toch nog graag privacy hebben.
Wat moet je nog weten over een minihuisje

  • Je kiest niet zomaar waar je je Tiny House neerzet, je hebt iemand nodig in wiens tuin je mag wonen.
  • Je hebt nog een adres nodig voor je domicilie. Je kunt niet permanent in een Tiny House wonen.
  • De wetgeving verschilt van gemeente tot gemeente dus best navragen.
  • Je vraagt ook best toestemming aan de buren.
  • Tiny Houses kunnen in zes weken gebouwd worden, in drie maanden geïnstalleerd worden en gaan 10 jaar mee.
28/04/2017

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Lekdetectie: hoe pakt een loodgieter dit aan?
Volgende artikel
Wonen in een buurt die je op het lijf geschreven is!