Woonadvies.

The New Old | Indrukwekkend licht huis van Jessica Liew

De Australische architect Jessica Liew ontwierp een heel speciaal en licht huis in Melbourne waarin ze oud en nieuw op een verbazingwekkende manier met elkaar laat botsen, of moeten we versmelten zeggen? Liew zet namelijk een duurzame nieuwbouwwoning neer, maar zelfs kenners geloven nauwelijks dat het om een gloednieuwe constructie gaat.

Licht huis in hartje Melbourne

De eigenaars zochten Jessica Liew op met één verzoek: een licht huis met een strakke uitstraling en tegelijk een warme en gezellige sfeer. Het resultaat is verrevan luxueus en afgelikt. Gerecycleerde en natuurlijke materialen vormen de eerlijke en rauwe basis van deze woning. Door oude bakstenen, gerecycleerd hout en ruw beton in het ontwerp te integreren, krijgt het geheel een authentiek en doorleefd karakter. Op die manier passen ook de antieke meubels en de reissouvenirs van de eigenaars perfect in deze woning.

Bijzondere inkom

Het huis is gebouwd op een bouwterrein van 385 vierkante meter in de binnenstad van Melbourne, maar het resultaat oogt enorm ruim. De twee verdiepingen herbergen een leefruimte, bibliotheek, zolder, bureau, wasruimte, drie slaapkamers, drie badkamers en een garage voor drie wagens. Ook aan de energiezuinigheid en de praktische indeling werd bijzondere aandacht besteed.

Wat ons meteen aantrok in deze woning is de inkomhal. Nergens is een traditionele voordeur te bespeuren, maar een deurmat verraadt ons dat je naar binnen moet langs een glaswand met drie pivoterende stalen raamkaders. In-druk-wek-kend!

Waar ooit het tennisveld van de buren stond, staat nu een karaktervolle nieuwbouw. Het resultaat lijkt zo authentiek, dat collega-architecten zelfs dachten dat het om een renovatieproject ging…

Bron: ArchDaily

28/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Pimp je trap tot een heus design element
Volgende artikel
Kleur je keuken met zoete pastelkleuren