Woonadvies.

The Brick House maakt klein wonen supercosy!

Dingen die je nooit voor mogelijk achtte, zorgen voor het meeste indrukwekkende resultaat. Wat ooit de verloederde boilerruimte was van het aanpalende wassalon kreeg een wondermooie herbestemming als gastenappartement. En zo zien we nog maar eens dat je niet veel ruimte nodig hebt om gezellig en comfortabel te wonen.

Klein wonen in San Francisco

Het lijkt wat op een poppenhuis maar man, wat een gezellig huisje is dit? Met een oppervlakte van amper 21,5m² wordt het moeilijk om een nog kleiner huisje te vinden. Maar wat het huisje aan ruimte tekort komt, maakt het ruimschoots goed aan gezelligheid en charme. Azevedo Design slaagde er bovendien in om een woonkamer, keuken en slaapkamer met en-suite badkamer in het gebouw te verwerken.

De openzwaaiende voordeur verwelkomt je met open armen waarna je midden in de woonkamer terecht komt. De stalen trap met industriële looks is het eerste wat je ziet. Meer dan zomaar een eyecatchter kan de trap omgevormd worden tot zitplaats door kussens op het eerste platform te leggen. Aan de achterzijde van de trap biedt een tweede platform extra werkruimte of een plek om te eten.

Kleine woon- en slaapkamer met grootse inrichting

Via de trap kom je op een overloop terecht. Het glas van de overloop zorgt voor een mooie verspreiding van het binnenkomend daglicht en houdt het geheel luchtig. Via de overloop krijg je toegang tot de kleine badkamer van één vierkante meter die uitgerust is met een hangend toilet, douche en lavabo en een op maat gemaakt medicijnenkastje. Aanpalend vinden we de dressing met een ingebouwde kast met prachtig walnoothout. Aan de overzijde werd het queen-size bed ingepland. De slaapruimte werd ook aangekleed met het warme walnoothout. Aan het hoofdeinde werd er bovendien extra opbergruimte voorzien. De houten panelen klappen open om beddengoed op te bergen. Het raam aan de rechterzijde zorgt er ten slotte voor dat je natuurlijk gewekt wordt door de eerste zonnestralen.

Wij zijn als een blok gevallen voor The Brick House. Jullie ook?

Design: Azevedo Design Foto’s: Cesar Rubio
30/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Beestige decoratie! Hippe decoratie maken met speelgoeddiertjes
Volgende artikel
Dubbel of driedubbel hoogrendementsglas?