Woonadvies.

Tentoonstelling Biobased Materials – Batibouw 2013

Tijdens Batibouw 2013 zal van 21 februari tot en met 24 februari 2013 een tentoonstelling lopen met ‘Biobased Materials’. Deze tentoonstelling is gratis te bewonderen en vindt plaats in de lounge tussen paleis 11 en paleis 12. Op de tentoonstelling zijn meer dan 100 materiaalsamples te bewonderen. Het doel? De vraag naar deze biobased materials doen toenemen.

Tentoonstelling Batibouw 2013

Biobased materials zijn materialen afkomstig van levende organismen. Onder deze materialen vinden we hout, bamboe, leder, plantafval van de landbouw, zijde, wol en vissenleer. Het voordeel van deze biobased materials is dat ze, bij goed beheer, biologisch afbreekbaar zijn.

Daarnaast zijn het natuurlijk ook enorm duurzame materialen. Denk maar aan houten ramen en deuren, verscheidene meubels uit bamboe of bamboeparket, wollen tapijten, kussens en andere wollen decoratie. Ook de verwerking van zijde in de bedstijl is een goed voorbeeld van het gebruik van biobased materials. Net zoals een lederen zetel en andere decoratie met duurzame materialen.

19/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Creëer een intieme sfeer met design verlichting
Volgende artikel
Kama: de kunst van lichaamsgenot