Woonadvies.

Tafeldecoratie voor valentijnverleiders

Heb je een romantisch etentje gepland op Valentijnsdag? Verleid je partner dan met stijlvolle tafeldecoratie. Traditionele rozen en hartjes of subtiele pasteltinten en zachtfluwelen accessoires: jij bepaalt de sfeer op deze verleidelijke avond, met tafeldecoratie die er helemaal bij past.

Rozen rood als vuur

Je kunt er niet omheen dezer dagen. Rood is de kleur van passie, hartstocht en oplaaiend liefdesvuur. Bij de aankleding van je valentijnstafel zijn rode rozen dus een klassieke, maar daarom niet minder gepaste keuze. Hoe je rozen in je decoratie verwerkt?

  • Leg één roos dwars over elk bord.
  • Bind enkele rozen samen tot een bescheiden bosje met fluwelen linten in een rood- of rozetint, en leg die in het midden van de tafel.
  • Verwerk rozen in een bloemstuk, en creëer zo een klassiek ‘centerpiece’ voor de eettafel.
  • Ga voor een grote bos witte of rode rozen en zet ze in een mooie vaas op tafel.

 

Creatief met kaarsen als tafeldecoratie

Kaarsen zijn echte sfeermakers in je interieur. Met indirect kaarslicht geef je de eetkamer een romantische sfeer mee, en dat is op een dag als deze mooi meegenomen. Haal je meest romantische theelichthouders boven, of maak je eigen valentijndecoratie door je kaarsenhouders op te vrolijken met hartjes, glitters, linten of andere creatieve toevoegingen.

Ben je niet zo’n knutselfanaat of handige harry? Dan hebben wij alvast één makkelijke DIY-tip voor jou. Je kunt weckpotten opvullen met kleurrijke snoepjes of parels, en daarbovenop een theelichtje zetten. Helemaal niet moeilijk, en het ziet er leuk uit!

Klassiek rood of zachte pasteltinten?

Hou je niet zo van het schreeuwerige rood dat in deze periode menig valentijnsetalage domineert? Geen nood, om romantiek op te roepen hoef je niet per se voor klassiek rood te gaan. Kies voor pasteltinten, aardekleuren of hou het simpelweg bij wit in al zijn varianten. Een stijlvol gedekte tafel heeft geen behoefte aan hartjes of snoepjes op valentijn. Deze bloemen in papieren ‘ijshoorntjes’ zijn een mooi voorbeeld van hoe je ook met atypische accessoires toch een valentijnsgevoel oproept.

Inspiratie: DIYinspired.com
07/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kies de perfecte mengkraan voor je wastafel
Volgende artikel
Hip behangpapier voor een cool interieur