Actua

Stadsboerderij in Brussel tegen 2014

In 2014 komt er in Brussel een stadsboerderij van 3.000 vierkante meter die tientallen jobs zal opleveren. Dit project wordt door het Brussels Gewest en het Europees fonds Feder gesubsidieerd. Het is een primeur in België op het gebied van stadsontwikkeling en ecologie.

Stadsboerderij op de slachthuizen van Anderlecht

De stadsboerderij zal in 2014 op het dak van de slachthuizen van Anderlecht worden geïnstalleerd. De activiteiten op de site van de slachthuizen zullen geherorganiseerd worden. Het project ontvangt een subsidie voor een bedrag van 1,4 miljoen euro van het Brussels Gewest en Europa.

De stadsboerderij zal ook een nieuw restaurant en een winkel herbergen. Net zoals de moestuin die op het dak van de Koninklijke Bibliotheek is gevestigd, heeft deze stadsboerderij heel wat (vooral ecologische) voordelen: dichter bij de consument produceren, minder energie verbruiken en minder vervuilen.

Het belang van een stadsboerderij

Volgens Evelyne Huytebroeck, minister van Energie en contactpersoon bij Feder (het Europese fonds) zal “het project van de stadsboerderij niet alleen een groene en rendabele economie stimuleren, maar ook een meer duurzame voeding. Bovendien toont dit project dat het mogelijk is om de daken van stadsgebouwen doeltreffend te gebruiken, vooral in zones met veel economische bedrijvigheid”. Een veelbelovend project, zoveel is zeker!

25/10/2012

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Design webshop Decovry – Be the first to discover!
Volgende artikel
Je badkamer renoveren – praktische tips!