Woonadvies.

Speelse deuren, van schuifdeur tot pivoterende deur

De hedendaagse kernwaarden in de binnenhuisinrichting zijn een optimale ruimtebeleving en het gebruik van licht. Je kan deze waarden realiseren met speciale deuren. Had je al gedacht aan een harmonicadeur, schuifdeur of pivoterende deur?

Schuifdeuren

Het woord zegt het zelf: de schuifdeur schuift in de wand. Door het gebruik van schuifdeuren binnen kan je heel wat ruimte besparen en contact behouden met de aanpalende ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, die je met een schuifdeur bij de woonkamer kan betrekken, maar ook makkelijk kan wegstoppen wanneer ze er rommelig bijligt. Ook wanneer je badkamer en slaapkamer in elkaar laat overlopen – wat erg populair is vandaag – kan een schuifdeur ideaal zijn om toch nog wat privacy te creëren.

Meestal schuiven deze deuren in de wand, maar er bestaat ook een systeem van voorzetkaders in gegalvaniseerd staal. Je kan schuifdeuren uitvoeren in vlakke en sobere design versie, maar ook een ruwe eiken deur als schuifdeur kan klasse uitstralen in een landelijke woning!

 

Harmonicadeuren

Als er geen plaats is voor een gewone deur of een schuifdeur, kan je ook altijd voor een harmonicadeur opteren. Deze speelse deuren waren erg populair in de jaren tachtig en zijn aan een comeback bezig. Je kan het ook groter zien en een vouwdeur installeren volgens hetzelfde principe, met een wand van glazen deuren als resultaat. Harmonicadeuren nemen weinig plaats in, maar een nadeel van dit deurtype is wel dat je de deuropening niet volledig kan benutten.

 

Pivoterende deur

Om bij grote deuropeningen de draaiopening te verkleinen, kan je ook een pivoterende deur installeren, die je ook in twee richtingen kan laten opengaan. Deze deuren zien er erg trendy uit!

 

07/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ontdek de gratis vastgoed applicaties van Logic-Immo
Volgende artikel
Wonen in Antwerpen