Woonadvies.

Spaans design van Patricia Urquiola

Spaans ontwerpster Patricia Urquiola is een van de meest bekende vrouwelijke designers van deze tijd. De vraag wat we dagelijks nodig hebben is het uitgangspunt voor ieder ontwerp. Haar ontwerpen zijn functioneel, speels en sensueel.

Patricia Urquiola

Patricia Urquiola studeerde achitectuur aan het Polytechnisch Instituut in Madrid en later in Milaan. In 1989 studeerde ze af. De passie voor design werd haar bijgebracht door haar mentor aan de Politechnico di Milano, Achille Castiglioni. In 2000 begon ze haar eigen designstudio. Ze ontwierp reeds voor merken als B&B Italia, Kartell, MDF Italia en Moroso.

Mangas Poufs

Deze kleurrijke poufs zijn onderdeel an de Mangas serie voor GAN. Letterlijk betekent Mangas “mouwen” in het Nederlands. De inspiratie haalde Patricia Urquiola van traditioneel gebreide truien. De Mangas collectie is gemaakt uit scheerwol op een katoenen drager. De Poufs vallen op door de opvallende nuances van verschillende texturen en kleuren.

The Dwelling Lab

In samenwerking met Italiaans ontwerper Giulio Ridolfo maakte ze ‘The Dwelling Lab’ voor BMW en Kvadrat. Het idee achter het ontwerp: de auto is een ruimte waarin je vaak voor langer dan 6 uur begeeft en heeft geen bijzonder comfortabel interieur. Ze wou hiermee een auto omtoveren tot een huis door er elementen aan toe te voegen die er een zachte, knusse plek van maken.

25/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een barbecue bijzettafeltje maken
Volgende artikel
De sleutel-op-de-deur ervaringen van Jihed Chaieb en Katrien Verwaest