Woonadvies.

De volledige controle dankzij Somfy

Volgens een onderzoek van iVox vergeet 50% van de Belgen de verwarming of verlichting uit te schakelen bij het verlaten van de woning. Deze energievreters kan je vermijden door de technologie van Somfy in huis te halen. Controleer zo waar dan ook, wanneer dan ook de staat van je woning!

Ga onnodig energieverlies tegen

Uit een onderzoek van iVox (in opdracht van Somfy) bleek dat 50% van de belgen hun verlichting of verwarming vergeet uit te schakelen, wanneer ze de woning verlaten. Eén op vijf zou volgens het onderzoek de woning niet correct afsluiten. Somfy is één van de belangrijkste spelers inzake domotica oplossingen en liet het onderzoek uitvoeren bij 1000 Belgen.

De oplossing van Somfy

Dankzij de TaHoma oplossing van Somfy heb je steeds de volledige controle over je woning. Door middel van deze handige interface – die via het internet is verbonden – kan je overal ter wereld je rolluiken, zonneschermen, verwarming of poort regelen. Daarbovenop kan je bepaalde acties eenvoudig programmeren en automatisch laten herhalen. Zo kan je dagdagelijkse handelingen (zoals het aan- of uitschakelen van de verwarming of het uitschuiven van de zonnewering) standaard programmeren. Handig, maar vooral goed om onnodig energieverlies tegen te gaan.

Wat kost de TaHoma van Somfy?

Het toestel zelf kost € 350 en wordt gecombineerd met een abonnement. Hier heb je de keuze tussen twee formules. Ofwel het standaardabonnement per jaar (€ 70), per maand (€ 5,9) of je kan opteren voor een freemium abonnement. Hiervoor betaal je eenmalig € 299 in ruil voor recente updates en extra toevoegingen.

 

16/09/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Comment retirer une vitre brisée en toute sécurité ?
Volgende artikel
La maison mitoyenne, une solution durable