Actua

Solden 2012: sla je slag!

De solden komen eraan! Hoog tijd om jezelf op een extraatje te trakteren. Maar op een hoop opdringerige vrouwen, een beperkt budget en veel dromen, daar kan je jezelf maar beter goed op voorbereiden. Shopaholics, zet die naaldhakken schrap, want iWonen geeft tips om ten volle van de solden 2012 te genieten…

Solden 2012 : hoe begin je eraan?

1. Ga op verkenningstocht

Enkele dagen voor het begin van de solden check je best al jouw favoriete winkels en het internet, want zo ga je in alle rust en kalmte op zoek naar de beste koopjes. Daarna maak je een lijst met winkels en aanbiedingen die je absoluut niet aan je wil laten voorbij gaan. Als je ergens echt jouw oog op hebt laten vallen, kan je ook altijd vragen om bepaalde deze voorwerpen opzij te laten leggen. Sommige winkels doen dat, andere niet, maar een neen heb je en een ja kan je krijgen. De grootste shopfanaten kunnen aan de vooravond van de solden hun absolute must haves gaan verstoppen in een hoekje van de winkel, ook al wordt deze techniek niet altijd geapprecieerd door de winkelbedienden.

2. Doe inspiratie op in lifestyle en woonmagazines

Voor de solden kan je inspiratie opdoen op Inspirerend Wonen of in de woonmagazines. Ook de moodboards van Pinterest zijn een onuitputtelijke bron aan wooninspiratie en interieurideeën. Verzamel foto’s van voorwerpen die je mooi vindt en lijst interessante adresjes op.

3. Plan jouw tijd

Om ten volle van de zomersolden te genieten, kan je een dagje vakantie nemen. Zo vermijd je de grote toeloop van woensdag namiddag, vrijdag of zaterdag. Je kan ook jouw shopping parcours op voorhand uitstippelen om tijd te winnen.

4. Draag de juiste outfit

Doe een comfy outfit aan, kies voor degelijke schoenen en overlaad jezelf niet met pakjes en zakken. Deze tips lijken misschien heel voor de hand liggend, maar ze zijn wel noodzakelijk om een helse dag, een pijnlijke rug en brandende voeten te vermijden.

5. Op de juiste moment op de juiste plaats

Het kan ook interessant zijn om tijdens de hele soldenmaand verschillende keren binnen te springen in dezelfde boetiekjes. Zo merk je al gauw nieuwe producten en nieuwe prijzen op. De beste koopjes doe je meestal aan het begin van de solden omdat er nog veel keuze is, of aan het einde omdat de prijzen dan tot een minimum zakken.

28/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ongewoon wonen – wonen of logeren in trulli
Volgende artikel
Een keuken kopen? Lees de tips van de expert!