Actua

Slaapkamer kleuren in alle kleuren van de regenboog: deze tint kies jij

grijze slaapkamer met roze accenten

Het allerleukste om te doen na een lange, drukke dag? Heerlijk in bed ploffen! Maar in welke tinten moet je je slaapkamer kleuren om van een optimale ontspanning te genieten? Of je nu van een rustige sfeer of eerder van een vrolijke stijl houdt: in dit artikel ontdek je allerlei leuke voorbeelden voor slaapkamerinspiratie.

Zachte kleuren voor een zorgeloze nachtrust

slaapkamer kleuren roze
Dankzij een zachtroze slaapkamer bevind jij je op 1-2-3 in dromenland!

In je slaapkamer kom je helemaal tot rust en geniet je van een (hopelijk) lekker lange nacht. Onze eerste tip is dan ook om je kleuren subtiel en zacht te houden. Ga bijvoorbeeld voor natuurlijke kleuren zoals wit, bruin of grijs. Die aardse tinten geven meteen een heel ontspannen sfeer. Ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten.

Slaapkamer kleuren met vrolijke tinten

gele en groene slaapkamerkleuren in grijze slaapkamer
In deze slaapkamer word je ongetwijfeld wakker met een grote lach op je gezicht.

Is zo’n sobere slaapkamer niets voor jou of wil jij wel wat pittigers? Uiteraard kun je dan ook voor fellere accenten gaan! Denk bijvoorbeeld aan geel of paars. Let wel op: al je muren in die felle tinten schilderen, is niet bevorderlijk voor je nachtrust. Wat je dan wel moet doen? Dit zijn alvast enkele leuke mogelijkheden:

 • Schilder een accentkleur aan het hoofdeinde van je bed. Zo heb jij een leuke accentmuur die je slaapkamer meteen opvrolijkt!
 • Zorg voor wat fellere accessoires. Een geel kussen, rode vazen, paarse dekentjes … de keuze is aan jou.
 • Ga voor een statement piece in je slaapkamer: een felgekleurde zetel! Zo houd je de rest van de kamer gemakkelijk rustig en heb je toch een echte eyecatcher in de ruimte staan.

Een ontspannen evenwicht aan kleuren

slaapkamer met groene kleuren
Planten in je interieur is hipper dan hip. Zet ze dus ook zeker in je slaapkamer!

Gebruik je een paar verschillende kleuren in je slaapkamer? Zorg er dan zeker voor dat je genoeg afwisselt tussen warme en koude tinten. Zo is blauw bijvoorbeeld eerder koud, terwijl het bruin van je houten meubels dan weer voor warmte en diepte zorgt. Door met kleuren en materialen te spelen, krijg je een leuk en ontspannend evenwicht.

Donkere kleuren in de slaapkamer voor meer intimiteit

groen bed
Ook in de kinderkamer passen donkere tinten perfect.

Je slaapkamer liever niet licht en luchtig houden, maar eerder een donkere, intieme sfeer creëren? Ook dat is natuurlijk perfect mogelijk! Denk aan donkerblauw, oker, het groen in je planten … Bovendien zorgen donkere tinten meteen ook voor een luxueuze uitstraling: win-win. Let wel op: hoe donkerder je slaapkamer, hoe kleiner die zal lijken. Heb je al een kleine kamer, kies je dus beter voor lichtere kleuren.

Alle kleuren op een rijtje: deze kleur kies jij voor je slaapkamer

pastel slaapkamer
Leuk nieuws: pastelkleuren kun je naar believen mixen & matchen!

Weet je liever van elke kleur specifiek wat het effect in jouw slaapkamer zal zijn? Dan lijsten wij de verschillende kleuren hieronder voor jou op:

 • Blauw: blauw is dé kleur voor de slaapkamer. Niet moeilijk, aangezien blauw rust en kalmte geeft. Misschien wel omdat het je doet denken aan een heerlijke vakantie aan de zee?
 • Geel: geel is erg fris en zorgt meteen voor een vrolijk gevoel. Dat ochtendhumeur is voltooid verleden tijd! Kies voor oker als je liefst een warme tint hebt.
 • Grijs: grijs is een basiskleur in veel slaapkamers. Je dommelt dan ook meteen in in een zachtgrijze slaapkamer.
 • Groen: ook groen geeft heel veel rust. Kies die kleur dus voor je muur, dekbed of decoratie. Een extra voordeel? Groen zorgt voor wat meer diepte in de slaapkamer. En dat creëert dan weer meer gezelligheid!
 • Pastel: dankzij de combinatie van lichte, zachte tinten val jij ongetwijfeld meteen in slaap, én je wordt er nog eens vrolijk van ook. Pastelkleuren hebben het allemaal. ;-)

Samengevat

Dat waren alvast onze tips voor een rustgevende en inspirerende slaapkamer. Hier heb je ze nog eens allemaal opgesomd:

 1. Ga voor zachte kleuren en tinten als basiskleur.
 2. Heb je graag iets fellers, kun je altijd afwisselen met felle accentkleuren in je decoratie of als accentmuur.
 3. Gebruik zowel koude als warme materialen en kleuren om voor een ontspannen evenwicht te zorgen.
 4. Donkere kleuren schilder je enkel in grote slaapkamers, aangezien die de ruimte verkleinen.
 5. Bonustip: zorg ervoor dat je slaapkamer opgeruimd is. Een rommelige kamer brengt chaos in je hoofd, en dat kun je missen met bedtijd!
27/11/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Landelijk interieur: 4x inspiratie en tips om je interieur om te toveren
Volgende artikel
Tuinieren in december: zo maak jij je tuin in 5 stappen winterklaar