Actua

Skyhouse in Manhattan: glij eens naar beneden

Een glijbaan in je woning, wie droomde er als kind nou niet van? De trap nemen, dat is toch ook veel te saai, als je even goed naar beneden kan glijden! Craig en Kirsten Nevill-Manning maakte die oude kinderdroom waar. In hun appartement in Manhattan lieten ze een glijbaan uit gepolijst staal installeren. De buis is meer dan 12 meter lang en baant zich op ingenieuze wijze een weg van de zolder naar de leefruimte. Het indrukwekkende appartement beschikt naast de glijbaan ook over een klimmuur, een groot terras en 32 raampartijen.

Een glijbaan in je woning

De glijbaan vertrekt op het zolder, en baant zich onder andere een weg door de vier slaapkamers en door de thuisbibliotheek. Vier verdiepingen lager komt de glijbaan recht in woonkamer uit. Op de derde verdieping maakt de glijbaan een kleine stop, zodat je ook van daar in de glijbaan kan stappen. Onderweg zijn er enkele ramen aangebracht, zodat er steeds voldoende licht is in de glijbaan. De glijbaan is trouwens ook volledig gespiegeld, wat het geheel nog mooier maakt. Het uiteinde van de glijbaan bestaat uit een enorm grote spiegelmuur.

Een huis vol design objecten

De glijbaan is niet het enige wat opvalt in dit enorme appartement. Zo vind je er ook een klimmuur, vier slaapkamers en heb je een enorm mooi uitzicht over de stad Manhattan. De meubelen zijn stuk voor stuk dure design objecten. Alles samen geeft dit het appartement een zeer bijzondere uitstraling, het is absoluut een mooi staaltje architectenwerk. David Hotson, de architect achter dit project, is dan ook erg trots op zijn werk.

En wat met de kostprijs?

Een appartement van 216 vierkante meter, in het hartje van Manhattan, dat een bijzonder mooi uitzicht heeft op de stad en dat bovendien een erg luxueus interieur heeft… Dat dat niet voor iedereen is weggelegd, spreekt voor zich. Craig en Kirsten Nevill-Manning, die allebei bij Google werken, betaalden er zes jaar geleden ongeveer vijf miljoen dollar voor.

07/03/2013

Vragen en opmerkingen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De Eco Award gaat opnieuw naar een producent van Led lampen
Volgende artikel
Een terugblik op Batibouw 2013: de verbeelding voorbij