Woonadvies.

Wegdromen op de Second Home beurs – WIN VRIJKAARTEN

Naast de baksteen in de maag heeft de Belg ook een baksteen in zijn dromen. Vele Belgen dromen immers over een tweede verblijf in het binnen- buitenland. Heb jij ook zin om van die droom eindelijk eens werkelijkheid te maken? Breng dan een bezoekje aan de Second Home beurs in Antwerpen, waar je naast praktische informatie over meer dan vijfentwintig landen ook terecht kan voor juridische en fiscale informatie over een tweede verblijf.

Second Home, een must voor je tweede woning

Een buitenverblijf of tweede woning blijft populair bij de Belgen. Spanje is daarbij de grote favoriet, op de voet gevolgd door Frankrijk. Oostenrijk, Italië en Portugal vervolledigen de top vijf. Ieder land hanteert andere regels en wetten, en daarnaast zien ook de vastgoedmarkten er anders uit dan in België.

Second Home is dan ook het perfecte vertrekpunt voor jouw reis naar een tweede droomverblijf in het binnen- buitenland. Je kan er kennis maken met tachtig verschillende exposanten uit meer dan vijfentwintig landen waaronder Spanje, Frankrijk, en Italië. Maar ook meer ‘exotische’ landen zoals de Kaapverdische eilanden, Thailand, Bonaire of de Verenigde Staten zijn er vertegenwoordigd. Onder de exposanten vind je projectontwikkelaars, bemiddelaars en immobiliënmakelaars die je een waaier aan projecten en woningen kunnen voorleggen. Heb je je oog al laten vallen op een tweede woning? Leg op de beurs dan contacten met advocaten, fiscalisten, belastingadviseurs, verzekeraars en zelfs uitgevers. Zij vertellen je alles wat je altijd wilde weten over de aankoop en verkoop, het bezit, en de financiering van een tweede verblijf in het buitenland.

Seminars per land

Ook wie vastgoed in het buitenland als een investering of belegging ziet, zit goed op Second Home. Tal van experts informeren je over de aan- en verkoop van een tweede woning, (ver)huurvoorwaarden, hoe je het rendement optimaliseert, met welke wetten je rekening moet houden, enzovoort. Meer nog, je kan dagelijks deelnemen aan seminars van experts ter zake. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld de rol van de notaris en tal van fiscale en juridische aspecten die eigen zijn aan het land van jouw dromen. Verder worden ook deze kwesties uitgebreid besproken:

  • vastgoed en pensioen,
  • nalatenschap
  • hoe het beste verhuurrendement realiseren
  • aankoopproces per land
  • regels en wetten per land.

Win vrijkaarten voor Second Home Antwerpen!

Ben je geïnteresseerd in een tweede verblijf? Dan is Second Home de vertrekbasis om je internationale dromen waar te maken. Omdat we bij Inspirerend Wonen graag meebouwen aan jouw dromen, kan je hier vrijkaarten winnen t.w.v. €15. Vul onderstaand formulier in, zodat we je de ticket-url kunnen bezorgen waar je jouw vrijkaart kan claimen!

Let op: er zijn slechts 100 tickets, dus wees er snel bij!

Praktisch

Second Home gaat door van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni in Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191, Antwerpen / Hal 4.

Een entreekaart kost €15, maar bij online registratie betaal je slechts €10 per persoon.

Openingstijden
– Van 11:00 – 18:00 op vrijdag
– Van 11:00 – 18:00 op zaterdag
– Van 11:00 – 18:00 op zondag

Meer info vind je op de Second Home website.

01/06/2015

Vragen en opmerkingen

PA
Pattyn Annie

Ben geïnteresseerd in info betreffende tweede verblijven.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Met de Ecocapsule kan je overal ter wereld 100% zelfvoorzienend wonen en leven
Volgende artikel
Koken op inductie – dit moet je erover weten