Actua

Schilde, groene gemeente in de Antwerpse Voorkempen

Schilde staat bekend als een van de duurste gemeenten van België. Een woonhuis kostte er vorig jaar gemiddeld 507.186 euro. Dat is 5,3% meer dan in 2009. Dat gezegd moet Schilde wel erg grote troeven hebben!

Groene parel in de Antwerpse Voorkempen

Schilde is een rustige en groene gemeente op een boogscheut van Antwerpen. Enerzijds behoort Schilde tot de Voorkempen, wat zich duidelijk laat merken aan de typisch Kempische zandgrond en het feit dat 40% van de totale oppervlakte van de gemeente uit bossen bestaat. Industriegebouwen en KMO-zones zijn hier ver zoek, enkel langs het Albertkanaal vind je wat bedrijven. Anderzijds ligt Schilde in de rand van Antwerpen. De meeste bewoners werken dan ook in de stad. Via de nabijgelegen autostrades zijn ze dan ook zo ter plaatse. Inderdaad, deze groene gemeente heeft een uitstekende ligging!

 

Rijke gemeente

Schilde was eeuwenlang een dorp van grootgrondbezitters en adellijke figuren, net als deelgemeente ’s Gravenwezel. Ondertussen werd de gemeente een aantrekkingspool voor begoede mensen, waaronder ook heel wat zogenaamde Nederbelgen. Net als in de buurgemeentes Schoten en Brasschaat zijn er hier heel wat rijke Nederlanders gevestigd. Het gemiddelde inkomen van de Schildenaar ligt dan ook hoger dan het Belgische gemiddelde.

Groene gemeente met een groot wooncomfort

Schilde kende na Wereldoorlog II een plotse groei van residentiële villawijken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat huizen in open bebouwing maar liefst 70% bedragen. Enkel in de oudste dorpskern van Schilde zien we klassieke rijwoningen annex lintbebouwing en enkele appartementsblokken van meerdere verdiepingen opduiken. Het bouwpatrimonium is nog vrij recent en het aantal woningen met een hoog comfort reikt dan ook boven de 60%. Het hoge wooncomfort en de ruime manier van wonen heeft echter ook een keerzijde. Schilde heeft te kampen met een tekort aan betaalbare woningen voor jonge gezinnen en opvang voor bejaarden.

Wil je eens een kijkje nemen op de huizenmarkt in Schilde? Dan moet je zeker de vastgoedwebsites eens onder de loep nemen!

11/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Welkom in deze Zwitserse luxe chalet!
Volgende artikel
Een tijdelijk luxehotel op het Noordzee strand