Woonadvies.

Scandinavisch design van Andreas Engesvik

Andreas Engesvik  is één van de toonaangevende ontwerpers in Noorwegen. Hij werd meermaals bekroond met verschillende awards, internationale prijzen en erkenning voor zijn werk.

Het werk van Andreas Engesvik

Nadat Andreas Engesvik afstudeerde, in 2000, met een master in Design richtte hij Norway Says op met 2 Noorse kompanen. Na 6 succesvolle jaren begon hij in 2009 solo en richtte hij zijn eigen studio op, namelijk Andreas Engesvik, Oslo.

Andreas ontwerpt meubels, verlichting en woonaccessoires. Hij werkt samen met diverse bedrijven zoals  littala, Muuto, Ligne Roset en Asplund. De filosofie achter zijn ontwerpen is een Scandinavische benadering. De basis van zijn producten is vaak een focus op de inhoud in combinatie met een sterk gevoel voor vorm.

Enkele van zijn werken:

Corky Carafe (Muuto)

Een glazen karaf met aanvullende glazen. De idee achter het ontwerp is een eenvoudige vorm met een oversized detail. De karaf is gebaseerd op een klassieke fles met een kurk. Dit kan een fles wijn, melk of water zijn. De glazen zijn praktisch in het dagelijkse leven en stijlvol op een feestje

Break


De sofa biedt een intieme ruimte in een publieke omgeving. Andreas Engesvik ontving voor dit design 2 awards in 2004.

Ugo

Een zit-landschap waar 3 verschillende modules en maten gecombineerd kunnen worden op verschillende manieren. Zoals gewenst: kleine sofa-eilanden of in grote groep.

Vang-chair

 

Howdy owls

01/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De charme van houten ramen en deuren
Volgende artikel
De voordelen van samenhuizen of co-housing