Woonadvies.

Room7, het netwerk voor interieurstylisten in volle groei

Een smaakvol en gezellig interieur komt niet zomaar tot stand. Goed inrichten is dan ook eerder een gave of een talent. Gelukkig zijn er professionals die ons met raad en daad kunnen bijstaan en die de ideeën die wij in ons hoofd hebben, kunnen vertalen naar ons interieur.

Sinds kort verzamelen die professionals zich onder de naam Room7. Room7 is een netwerk voor interieurstylisten en wij hadden een gesprek met de oprichter, Brigitte Goyens.

Hoe kwam je op het idee om interieurstylisten en –adviseurs te verenigen?

Toen ik in de interieurwereld stapte, voelde ik me nogal snel alleen op mijn eiland. Als ‘nieuwe’ interieurstylist had ik nood om te kunnen praten en overleggen met andere creatieven in de interieursector en ideeën en ervaringen te kunnen delen. Uit mijn zoektocht bleek dan dat er geen platform of iets dergelijks was waar interieurstylisten samen konden komen om hun ervaringen te delen. Uit die noodzaak dus om ideeën te kunnen delen en te kunnen brainstormen met collega’s is Room7 dus ontstaan.

Vorig jaar in mei ben ik dan gestart met het opzoeken van mijn collega’s via Google. Wat wel opviel was dat ik honderden Nederlandse stylisten terug vond via internet maar amper Belgische stylisten. Uiteindelijk heb ik diegene die ik dan vond uitgenodigd en dat was toch een succes. De andere stylisten hadden zowat hetzelfde gevoel en uiteindelijk zijn we met een zevental stylisten en vormgevers (maar ook interieurarchitecten & decorateurs) begonnen met Room7, een netwerk voor interieuradviseurs.

De naam spreekt een beetje voor zich: Room omdat we met kamers bezig zijn en 7 omdat we toen met zeven leden waren. Bovendien is 7 ook het getal van het creatieve proces.

Het netwerk bestaat intussen al even. Hoeveel interieuradviseurs hebben zich reeds aangesloten bij het netwerk?

Naarmate dat groeide – eerst kwamen we thuis samen om zaken te bespreken en vragen aan elkaar te stellen – kwam er meer en meer interesse van andere partijen zoals bedrijven, fabrikanten en potentiële leden. Eind december hebben we dan een bestuur opgericht, bestaande uit 4 mensen, en sinds januari tellen we ondertussen 14 leden en er komen er regelmatig nog bij. Daarnaast zijn we ook op zoek naar partners. We hebben intussen twee bedrijven als partner en voor onze leden levert dit als voordeel op dat zij daar bijvoorbeeld korting kunnen krijgen als stylist of gratis mogen deelnemen aan workshops.

Welke activiteiten organiseren jullie zoal met Room7 en wat is het doel van Room7?

Sinds kort organiseren we iedere maand een workshop. Het thema komt steeds van de leden zelf, bijvoorbeeld een workshop over vastgoedstyling, over feng shui of over het financiële aspect waarin een advocaat kwam praten over wat je moet doen wanneer een klant niet betaalt bijvoorbeeld.

Daarnaast gaan we ook samen naar beurzen. Zo zijn we samen naar Maison et Objet in Parijs geweest. Tot slot organiseren we ook bedrijfsbezoeken en één keer per jaar een groot event. Voor de komende weken ziet de planning er als volgt uit:

  • een uitstap met Room7 naar ‘Interieur Kortrijk’
  • een bezoek aan Dôme Déco en o.a. C-Mine
  • een workshop ‘Fotostyling’
  • een beursmoment op ‘Wonen & Stijl’
  • een bedrijfsbezoek/ workshop bij BossPaints
  • een productpresentatie bij TechCad.

Als particulier kan je dus niet deelnemen aan de workshops of de bedrijfsbezoeken. Enkel professionelen kunnen zich bij ons aansluiten. We staan daarentegen wel open om particulieren te helpen bij elk aspect van hun interieur. Dankzij onze uitgebreide ledengroep, kunnen we voor ieder interieur, iedere stijl en ieder budget de juiste interieurstylist aanraden.

Intussen hebben we trouwens ook een Facebookpagina voor Room7 alsook een LinkedIn Groep. Op onze Facebookpagina wordt het nieuws van ons netwerk gedeeld maar kunnen particulieren bijvoorbeeld ook op zoek gaan naar een stylist in hun buurt. Al onze leden staan vermeld op de pagina en zo kunnen de mensen dus eenvoudig een stylist in hun buurt zoeken die de diensten biedt die zij zoeken.

03/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bezoek deze oerdegelijke kijkwoning van Blavier in Limburg
Volgende artikel
6 DIY-ideeën om zelf een schoolkalender te maken