Woonadvies.

Authentieke schuur gerenoveerd tot indrukwekkend woonhuis

Er gaat een ongekende charme gepaard met het wonen in een oud gebouw. Oude gebouwen ademen historie en hebben zoveel verhalen te vertellen. Zo ook deze buitengewone schuur die al in 1800 gebouwd werd. Bij het aanschouwen van de gevel met verweerd hout zou je nooit vermoeden dat de schuur een landelijk en knus interieur verbergt…

Een nieuw leven voor dit authentieke pareltje

Het verhaal van deze schuur is uniek. Het gebouw werd in 1800 opgetrokken als ‘homestead’ – een familiehoeve – in Waterloo, New York. Na verschillende generaties en ettelijke jaren begon de schuur steeds meer mankementen te vertonen en was ze niet langer bewoonbaar. Maar in plaats van het gebouw af te breken, werd de hele structuur duizenden kilometers verhuist naar McKinney, Texas.

Daar onderging de schuur een revival. Het bedrijf Heritage Barns, dat gespecialiseerd is in het bouwen en renoveren van authentieke ‘barns’, nam de schuur onder handen en blaasde ze letterlijk nieuw leven in. Nu is het een ‘weekend retreat’ waar gezinnen en families tot rust kunnen komen. En of ze tot rust kunnen komen: naast de indrukwekkende schuur kunnen de gasten ook genieten van de zinnenprikkelende omgeving. Op het houten terras dat naar het westen gericht is beleef je de meest indrukwekkende zonsondergang en aan het meertje kan je met de voeten in het water je hengel uitgooien. The good life, toch?

Landelijke stijl met een Amerikaans tintje

Amerikanen zijn gek op barns, cottages, farm houses, enzovoort. Wandel je binnen in zulke interieurs, dan waan je je meteen in het Wilde Westen. Hout heeft als materiaal de overhand en dan liefst zo verweerd mogelijk. De muren werden bewerkt met de whitewash techniek om het hout een gebleekte look te geven en het zo mooi te laten contrasteren met het donkere hout van de balken en de dakstructuur.

Deze techniek kan je ook zelf toepassen door bijvoorbeeld een accentmuur te bekleden met verweerd hout.

Intussen is het misschien al cliché, maar geweien mogen absoluut niet ontbreken in een setting als deze. Ook de patchwork plaid op het bed en in de zetel zijn typische elementen voor een Amerikaans landelijk interieur.

Het unieke karakter van het gebouw wordt verder aangevuld met typische elementen die je in een farmhouse als dit verwacht:

  • de schuifdeuren,
  • wastobbe,
  • decoratie met stro en vlas,
  • koeienbellen,
  • een bonte verzameling van houten stoelen (al dan niet met riet),
  • oude kandelaars,


Heb je trouwens het vliegende varkentje gespot?

Tot slot zijn wij absoluut fan van de fairylights. De lichtslinger zorgt voor een warme gloed binnenshuis en verlicht ook het terras. Leuk idee voor thuis!

26/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bijna-energieneutraal bouwen: 49% van kandidaat-bouwers wil nu al
Volgende artikel
Een comfortabele vloerbekleding voor je slaapkamer? Kies dan voor vinyl!