Woonadvies.

Dit knusse beach house was vroeger een muffe garage

Interieurdesigners hebben een echte gave. Ze hebben maar enkele seconden nodig om een ruimte te bekijken en er meteen de mogelijkheden van te zien. Hetzelfde geldt voor Beth Dana die van een muffe garage een cosy beachhouse maakt. Droom mee weg bij de beelden van het interieur van de ‘Coastal Retreat’ in Californië.

Summer vibes in dit kleine huisje!

De losstaande garage die plaats biedt voor twee wagens werd voordien vooral gebruikt als rommelhok. De bewoners wilden het gebouw echter niet afbreken en kozen ervoor om het een nieuwe bestemming te geven als gastenhuis. Het omvormen van een garage tot een bewoonbare ruimte is echter niet zo evident. Dat het wel mogelijk is, bewees de bewoner van dit duplex appartement dat ooit ook als garage het leven zag. En ook interieurdesigner Beth Dana zag dan ook meteen het potentieel van de garage en maakte goed gebruik van de 37m² bewoonbare oppervlakte om het huisje in te richten.

 

Het gastenhuis beschikt over een ruime woonkamer met een klein keukentje, een mezzanine met tweepersoonsbed en we vermoeden dat er ook nog ergens een badkamer(tje) verscholen zit. Opfrissen kan alvast aan de statige lavabo in het kamertje achteraan. Dankzij de openzwaaiende deuren komt er niet alleen veel daglicht en frisse lucht binnen, maar kunnen de bewoners ook het jaar rond van het buitenleven genieten. Schijnt de zon? Dan wordt de tuinset naar buiten verhuisd. Regent het? Dan kan je ook binnen de frisse buitenlucht opsnuiven. Wanneer de deuren gesloten zijn, zorgen de dakramen voor de nodige lichtinval. Bovendien kunnen de gasten zo ’s nachts de sterrenhemel boven Californië bewonderen.

Het neutrale kleurgebruik met zachte aardetinten in combinatie met de prachtige omgeving zorgen voor een zalig vakantiegevoel! De tapijten voegen dan weer zachtheid toe aan een anders ‘ruwe’ constructie.

Leuke tip: een eenvoudig boeketje zorgt meteen voor leven én kleur in huis en kost je helemaal niets!

Foto’s: Beth Dana

15/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De pure schoonheid van ronde ramen in je woning
Volgende artikel
Je huis opruimen in een vingerknip met 5 verrassend eenvoudige tips