Woonadvies.

Relaxen op het water: de mooiste paalwoningen op een rijtje

paalwoning

Onder het motto “dromen kan geen kwaad” zetten we de allermooiste paalwoningen op een rijtje. Uit bed komen en meteen in het water kunnen plonsen, of je tenen in het water steken terwijl je je lunch verorbert of een boek leest: zo moet het toch?

Slapen in een paalwoning

In een paalwoning kan zelfs de ergste nachtuil zijn ogen niet openhouden: terwijl je een frisse, zoute zeebries inademt en de golven onder je zachtjes wegrollen, komen de mooiste dromen vanzelf. Het concept van een ‘waterbed’ krijgt meteen een heel nieuwe dimensie …

paalwoning

De meest exotische locaties

Bovendien zijn paalwoningen onvermijdelijk gelegen op de meest exotische plekken. Als je een overnachting boekt in een onbekend hotel, maak je je beslist een beetje zorgen – of er misschien straatlawaai zal zijn, of het uitzicht misschien om te huilen is, of de buren zich wel koest zullen houden. Die problemen heb je natuurlijk niet met een paalwoning. De hutjes vind je op de meest afgelegen plekken, waar ze in kalme afzondering boven blauwe meren, lagunes en zeeën lijken te zweven, zoals in Bora Bora, Cambodja, Maleisië of op de Malediven.

paalwoning

Waarom we kalm worden van water

De kans is groot dat alleen al deze foto’s een relaxerend effect hebben, dus voor stresskonijnen is een paalwoning het gedroomde vakantieverblijf. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mensen die vlak bij water wonen minder last hebben van stress en gezonder leven. Het contrast tussen de wiegende golven en onze schreeuwende smartphoneschermen, ellendige files en gejaagde levensstijl kon inderdaad niet groter zijn … Tijd om een tripje te boeken?

Tip: sommige paalwoningen hebben een doorzichtige bodem, zodat je zelfs binnen van de pracht van oceanen en zeeën kunt genieten. Een vis zien voorbijzwemmen terwijl je je tanden staat te poetsen? Veel beter wordt het niet …

paalwoning

 

 

23/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Driemaal energie besparen: minder kosten, meer comfort
Volgende artikel
Op huizenjacht: hoe is het gesteld met de huizenprijzen in 2017?