Woonadvies.

Ramen en deuren: pvc of aluminium?

Houten ramen en deuren blijven misschien charmant, toch kiezen veel mensen vandaag voor PVC ramen of aluminium ramen. Ook PVC deuren en aluminium deuren zijn populair. Ben je er nog niet helemaal uit of je nu voor pvc schrijnwerk of aluminium schrijnwerk zal kiezen? Valt de keuze pvc of aluminium moeilijk? Wij vergelijken de voordelen pvc en voordelen aluminium.

Aluminium ramen en deuren

  • Esthetische mogelijkheden. Hou je meer van landelijk wonen, een pastorijwoning, eigentijdse woningen, strakke design woningen of een stijlvol herenhuis in de stad? Voor elke woonstijl bestaan er aluminium ramen en deuren. Aluminium is ook een sterk materiaal, zodat je met een aluminium profiel slanke raamgehelen maken, ideaal voor grote schuiframen, schuifdeuren, veranda’s of ruime glasgevels in eigentijdse woningen.
  • Sterk materiaal. Het basismateriaal aluminium is een sterk metaal. Hierdoor kan men grote en/of complexe stelsels maken. Mits kleine aanpassingen zijn ook  inbraakwerende stelsels mogelijk. Aluminium is ook krasbestendiger dan PVC.
  • Duurzaam. Aluminium is 100% recycleerbaar. Oude aluminium raamprofielen worden vaak opnieuw gebruikt voor nieuwe aluminium profielen en dat is goed voor het milieu.
  • Onderhoud. Aluminium onderhouden is heel makkelijk. Wist je dat het reinigen van de ramen en het glas met dezelfde producten, en dus tegelijkertijd, kan gebeuren?

En de voornaamste nadelen aluminium? Aluminium ramen en deuren zijn iets duurder dan uitvoeringen in hout of pvc.

 

Pvc ramen en deuren

  • Isolatie en inbraakveiligheid. Pvc profielen isoleren doorgaans beter dan hout of aluminium. Met pvc kunnen optimale prestaties bereikt worden op het gebied van stabiliteit, inbraakveiligheid en geluidsisolatie. Dit is mogelijk door de toepassing van metalen kernen in de pvc profielen en door de combinatie met veiligheidsbeslag en akoestisch glas.
  • Prijs. Ramen en deuren in PVC bieden een betere prijs kwaliteit verhouding dan aluminium. Voor dezelfde kwaliteitseisen betaal je minder.
  • Kleur en vorm. Pvc ramen en deuren kunnen bekleed worden met kleurcoatings of hoogwaardige kleurfolies, waardoor uitvoeringen in veel kleuren mogelijk zijn en ondermeer houtdessins geïmiteerd kunnen worden. Het gamma aan kleuren pvc ramen is heel dus groot. Verder behoren ook gebogen ramen, designstijl of pastoriestijl tot de mogelijkheden. Of het nu om nieuwbouw, renovatie, villa, fermette of een rijwoning gaat: pvc kan steeds toegepast worden.
  • Onderhoud. Net zoals bij aluminium kan het reinigen van ramen en deuren pvc en het glas met dezelfde producten gebeuren. Een vochtige spons volstaat. Je moet dus geen extra producten aankopen en je bespaart tijd.

Er bestaan echter ook enkele nadelen PVC, en dan hebben we het voornamelijk over het kunstmatige uitzicht van het materiaal, al verhelpen de nieuwste pvc technieken dit probleem. Daarnaast is het moeilijk om pvc ramen van kleur te veranderen.

 

27/01/2012

2 Replies to “Ramen en deuren: pvc of aluminium?”

GLAS CONSULT- IQ GLAS
GLAS CONSULT- IQ GLAS

GLASVERWARMING.. DE RUIT ALS RADIATOR !

alexei perekhojev
alexei perekhojev

Good afternoon.

looking for a job on a permanent basis on the production.

I am a citizen of Russia. And I live in Belarus and Egypt, Hurghada
in this The city is i am also engaged in organizing the production of PVC windows & double-glazed .

I have experience working in various processes of glass processing. double-glazed glass tempering.
skills in the production of plastic windows at each stage of production

currently living in Hurghada, Egypt. but I plan to move to Europe in order to create a family.my wife from Europe

i ready discuss your proposals for the work!

Skype: alex.swq77
Mobile 2 01062638548

Regards Alex.

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Wonen 2012 bouwbeurs
Volgende artikel
Tips inrichting slaapkamer bij slaapproblemen