Woonadvies.

Plantenkathedraal: een symbiose tussen mens en natuur

In 2001 heeft Giuliano Mauri een project van architectuur in de natuur gelanceerd: de constructie van een plantenkathedraal in het noorden van Italië. Een origineel idee, op z’n minst gezegd.

Plantenkathedraal in gotische stijl

Jammer genoeg is Giuliano Mauri in de herfst van 2009 overleden. Toch heeft de ontwerper naam gemaakt en mag zijn nalatenschap gezien worden. Met de plantenkathedraal wordt een gotische kathedraal gereproduceerd op werkelijke grootte. Hij bestaat volledig uit bomen en natuurlijke elementen. Welke techniek wordt gebruikt? De weefkunst van weleer!

De kathedraal bestaat uit sparren, kastanjebomen en hazelaars. Hij telt 5 zijbeuken en 42 kolommen. In iedere kolom groeit er een beuk.

Meer dan 10.000 kijklustigen per dag

Guiliano Mauri zei hierover: “Vier rijen bomen zullen deze kathedraal vormen waarvan ik altijd heb gedroomd. Binnen ongeveer 20 jaar zullen de mensen merken dat het een creatie is waarbij er zich een symbiose tussen mens en natuur voordoet.”

De plantenkathedraal is geplaatst op een afgelegen heuvel en omringd door bomen. Iedere dag vinden meer dan 10.000 bezoekers hun weg naar de kathedraal waar ze een ongelooflijk zicht hebben op de toppen van de Pizzo en de Arera dell’Aben. Hieronder een impressie!

15/03/2013

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Een binnenzwembad: het hele jaar door zwemplezier!
Volgende artikel
Jean-Claude Van Damme s’offre une villa de luxe en Californie