Woonadvies.

Philippe Starck Design: humor, luxe én eenvoud

Philippe Starck (°1949) is een Frans designer van interieurobjecten en interieurontwerpen. Met zijn revolutionaire designideeën en spraakmakende ontwerpen heeft ontpopte hij zich tot superster van de designwereld.

 

Voorbestemd om designer te worden

Hij groeide op als zoon van een Parijse vliegtuigingenieur en –ontwerper en bracht zijn kindertijd door tussen de ontwerptekeningen en maquettes. De kleine Starck hield zich bezig met het demonteren van fietsen, motoren en andere ontwerpen, zo wil de overlevering. Voorbestemd om ontwerper te worden, trok hij naar de École Camondo voor een opleiding productdesign en interieurinrichting. In 1968 opende hij in Parijs zijn eerste ontwerpbureau, gespecialiseerd in het ontwerpen van opblaasbare voorwerpen, een jaar later werd hij al artistiek directeur voor Pierre Cardin. In 1979 hield hij de Starck Company boven het doopvont, en zijn bedrijf bestaat nog steeds.

Van designvoorwerpen en interieur design tot architectuur

Starck is op zijn minst een ontwerpende duizendpoot te noemen: hij heeft bestek, horloges, cafés, musea, hotels, nachtclubs en design meubels ontworpen. Hij renoveerde François Mitterand’s private vertrekken in het paleis op de Elysée. Voor een Duitse deurkrukkenfabrikant creëerde Starck een legendarische deurkruk en voor Aprilia maakte Starck een motorfiets, de Moto 6.5. En wie kent zijn spinvormige citruspers Juicy Salif niet? Er bestaat geen twijfel, Philippe Starck heeft zich met zijn revolutionaire ideeën ontpopt tot superster uit de designwereld, en dat is niet niks!

Starck design met een futuristisch kantje

De design meubels en voorwerpen van Starck mixen eenvoud met ronduit humoristische, luxueuze en futuristische accenten. De Juicy Salif die Starck voor Alessi ontwierp werd reeds bij de lancering een instant designobject. Hoewel het niet de beste fruitpers van de wereld is, is het nog steeds een cultobject uit de twintigste eeuw. De Louis Ghost maakte Philippe Starck stoelen met een barokke vormgeving die werden vervaardigd uit felkleurig en transparant polycarbonaat. Ook de knotsgekke Philippe Starck Toy stoel is verkrijgbaar in een reeks felle kleuren en geschikt als tuinmeubilair. Met Duravit Starck 3 gaat de ontwerper dan weer op zoek naar pure eenvoud. Hij ontdoet badkamerdesign van alle overtollige franjes en keert terug naar de essentie: wit, uitgepuurd Philippe Starck sanitair.

05/01/2012

Vragen en opmerkingen

A
Andrielly

Would you please ttrsnlaae your blog into German Language because I’m not identical comfortable reading it in English? I’m getting tired of using Google Translate whole the time, there is a small WP plugin foretold alike global translator which will ttrsnlaae completely your pages automatically- that will construct reading posts on your corking blog evening more cosy. Cheers dude, Thanks!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tips voor een praktische dressing inrichting
Volgende artikel
Vier soorten ventilatiesystemen