Woonadvies.

Opening van het Concept House in Rotterdam

Op vrijdag 5 oktober opent de stad Rotterdam een nieuw en experimenteel prototype van een duurzame woning: het Concept House.

Concept House, een woning die nóg duurzamer is

De eerste experimentele prototype van volledig duurzame stadsappartementen opent vrijdag de deuren voor het grote publiek. Het appartement is een innovatief voorbeeld van duurzaam bouwen dat werd ontworpen in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en het grote bouwbedrijf Woonbron. Vanaf januari 2013 zal het appartement dienst doen als proefwoning en zal er wetenschappelijk onderzoek gebeuren. Zo zal het gedrag van de bewoners bestudeerd worden en zullen de technieken verder uitgewerkt worden om in de toekomst nieuwe woningen te bouwen die nog energiezuiniger zijn.

Het Concept House werd opgetrokken met ecologische bouwmaterialen: de hoofdconstructie werd gemaakt uit hout en het isolatiemateriaal uit gerecycleerd oud papier. Bovendien produceert dit huis haar eigen warmte en elektriciteit dankzij zonnepanelen, warmtecollectoren en warmtelussen die warmte uit de aarde halen.

Het Concept House, het bewijs dat onze woningen steeds duurzamer worden!

 

04/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Tuin advies voor de herfst
Volgende artikel
Een kijkwoning bezoeken in Diepenbeek