Woonadvies.

Op zoek naar de ultieme veilige woning? Maak kennis met de Dome Home!

De voorbije decennia zagen klimatologen een stijging van het aantal stormen, aardbevingen en andere natuurrampen. Ook in onze regio krijgen we het steeds vaker zwaar te verduren van moeder natuur. In Amerika (where else …) schieten de zogenaamde Dome Homes dan ook als paddenstoelen uit de grond. Deze koepelvormige huizen beschermen de bewoners ervan tegen tornado’s, tsunami’s, rondvliegende brokstukken en aardbevingen! Over een veilige woning gesproken!

Uiterst veilige woning beschermt optimaal tegen natuurrampen

Voor onze contreien mag het dan een vrij mild jaar geweest zijn op klimatologisch vlak, in sommige andere delen van de wereld ging het er een pak heviger aan toe. Om zich te beschermen tegen de steeds heviger wordende natuurrampen laten Amerikanen daarom nu massaal Dome Homes bouwen. Dat zijn woningen die – zoals de naam zegt – de vorm van een koepel hebben (een dome) en daardoor uiterst weerbaar zijn tegen wind en ander zwaar geschut van moeder natuur.

“De koepel van de Dome Homes is sterk genoeg om tornado’s, aardbevingen en orkanen te weerstaan”, klinkt het bij de voorstanders. “Windstoten tot 400 kilometer per uur zijn geen probleem door de specifieke vorm. Het is daardoor bijna onmogelijk om het dak weg te blazen.”

Genieten even mee van de futuristisch uitziende designs van deze veilige koepelwoningen.

Wat denk jij: komen de Dome Homes binnenkort overwaaien van Amerika naar hier of loopt het zo’n vaart niet? En vind je de architectuur mooi?

03/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kleuradvies voor het perfecte kleurenpalet in jouw interieur
Volgende artikel
Composteren met een compostvat: tips & tricks voor een goed gebruik