Woonadvies.

Wonen 2012 & de tofste wc van Vlaanderen

Op Wonen 2012 Mechelen, de stad van de ‘kakkers’ van KV Mechelen, loopt momenteel een wel heel originele wedstrijd: de zoektocht naar de ‘tofste WC van Vlaanderen‘.

Wonen 2012 & de tofste WC van Vlaanderen

Zoals we in ons vorig artikel over Wonen 2012 reeds berichtten, zet de 29ste editie van de bouw- en interieurbeurs het toilet in de kijker. 138 mensen dienden een foto in om mee te dingen naar de prijs van ‘tofste toilet van Vlaanderen’. De inzendingen hangen uit op de Wonen 2012 beurs in de Nekkerhallen Mechelen. Je kan ze nog gaan bekijken tot 5 februari.

Tofste wc van Vlaanderen in de pers

Ook het Nieuwsblad bracht deze week bericht uit over de wedstrijd:

“Elke bezoeker krijgt er een formulier om te stemmen op het ‘Tofste wc van Vlaanderen’. Televisiemaker Mark Uytterhoeven geeft het goede voorbeeld en stelt er zijn ‘kakkershuisje’ tentoon, een soort van sanitaire ode aan het door hem zo geliefde KV Mechelen.

‘Mark ontwierp mee dit toilet om Music for Life te steunen’, weet beursorganisator Patrick Swinnen. ‘Om de verschillende acties van KV Mechelen in de spotlight te zetten, riep hij de ploegopstelling voor een wedstrijd af vanuit het toilet. Omdat dit mooi aansluit bij onze wedstrijd, hebben wij gevraagd of het kakkershuisje hier een tijdje mocht staan.’

138 kandidaten voelden zich geroepen om mee te dingen naar de titel van ‘Tofste toilet’. Hun ingezonden foto’s hangen omhoog op de Wonen 2012 beurs en zo kan elke bezoeker zijn favoriet uitkiezen. ‘Per uitgebrachte stem schenken we tien eurocent aan Plan België voor het bouwen van meisjes toiletten aan scholen in Niger’, legt Swinnen uit. ‘We gaan de wc’s wel nog persoonlijk controleren bij elke kandidaat, om zeker te zijn dat de foto’s niet werden gephotoshopt. Onze officiële winnaar wint een weekendje Milaan, de publiekswinnaar wint voor 5 jaar lang wc-papier (wat in één keer zal worden geleverd met de vrachtwagen, red.).’”

01/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
DECOoh! 2012
Volgende artikel
Badkamers met tadelakt, mortex en polyester